Pratite nas

Košarka

Juniorke oduvale i Dansku

Ženska U18 reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom nad Danskom stavila je tačku na takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji i  u sjajnom raspoloženju dočekuje četvrtfinale – 102:41 (23:8, 28:14, 23:11, 28:8).

Kao prve u D grupi, naše devojke put vodi na drugoplasirani tim C grupe, a to je Holandija, koja je u direktnom okršaju za prvo mesto u grupi izgubila od Slovačke (54:58).

Iako je dan ranije osigurao prvu startnu poziciju pred četvrtfinale, tim koji vodi trener Milan Vidosavljević, ni protiv Danske nije odustajao od svoje prepoznatljive igre, jake odbrane i sjajne kontrole skoka. Iako im je u ovom meču pripadala uloga apsolutnog favorita, naše devojke su meč maksimalno ozbiljno shvatile, od prvog do poslednjeg minuta igrale angažovano i vrlo ubedljivom pobedom stavile tačku na takmičenje po grupama.

Na kraju su probile i granicu od sto poena, a rivalke spusitle na svega 41.

Minutaža je opet pažljivo raspoređena. Samo dve devojke su igrale više od 20 minuta, nijedna manje od 10. Najefikasnija je bila Jovana Spasovski sa 18 poena uz devet skokova, 17 je ubacila Marija Avlijaš, Milica Đokić stala na 12, Katarina Knežević 11, a Ivona Miljanić na 10.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka