Pratite nas

Miks

Juniorke na EP: Puškom do petog, a pištoljem do šestog mesta

streljaštvo evropsko prvenstvo
Foto: Streljački savez Srbije

Srpske juniorke su zabeležile visoke plasmane u ekipnim takmičenjima drugog dana Evropskog prvenstva u streljaštvu, koje se održava u Osijeku.

Srbija je u omladinskoj konkurenciji imala dva sastava, a oba su se našla vrlo blizu evropskog vrha.

Ženska juniorska ekipa puškom je osvojila peto, a tim devojaka pištoljem šesto mesto u konačnom plasmanu. U takmičenju puškom je startovalo ukupno 16, a pištoljem 12 timova.

Srpski tim puškom u sastavu Aleksandra Havran, Emilija Ponjavić, Jovana Ljuboja, je juče bio peti u prvoj fazi kvalifikacija (plasman na osnovu zbira rezultata iz pojedinačnih kvalifikacija). Danas je na programu bila druga faza, u kojoj je učestvovalo osam najboljih iz prve runde. Svaki član ekipe je imao 20 hitaca (60 po timu). Srpski tim je u drugoj fazi potvrdio peto mesto, a od četvrte pozicije, koja vodi u meč za bronzanu medalju, mlade Srpkinje su delila manje od četiri kruga.

Sanja Vukašinović kandidat za Sportsku komisiju ESK

Omladinski tim pištoljem (Jovana Todorović, Jelena Todorović, Stanislava Popov) je u subotu zauzeo osmu poziciju u prvoj fazi, a danas je napravio dva koraka napred. Srbija je skupila 557 krugova i osvojila šesto mesto u konačnom plasmanu. Kao četvrta u meč za bronzu prošla je Mađarska sa pet krugova više.

Uz dve ekipe, danas su se takmičila i dva srpska mešovita para. U prvoj fazi kvalifikacija mikseva puškom, tim Srbija 1 (Aleksandra Havran/Petar Erdei) je zauzeo 15, a Srbija 2 (Emilija Ponjavić/Marko Ivanović) 20. poziciju.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks