Pratite nas

Odbojka

Jovana Stevanović potvrdila: Vraćam se u reprezentaciju

Foto: FIVB

Jedan od prvih poteza novog selektora odbojkašica Danijela Santarelija je bio da vrati u reprezentaciju Jovanu Stevanović. I samo jedan razgovor bio je dovoljan da trofejna igračica ponovo obuče najdraži dres.

Blokerka Busto Arsicija ne krije da jedva čeka maj, kada počinje okupljanje svetskih prvakinja, koje od 23. septembra do 15. oktobra na SP u Holandiji i Poljskoj brane krunu iz Japana 2018.

Vraćam se u reprezentaciju posle nekoliko godina. Bio je to težak period za mene, nimalo mi nije bilo lako što ne igram za selekciju, što ne nosim naš dres i zastavu. Danijele Santareli čim je postao selektor zvao me je i rekao da sam mu potrebna, da ne može bez mene u najboljem timu i ja sam mu odgovorila da sam spremna da se vratim i da se poziv u reprezentaciju ne odbija”, potvrdila je vesti Jovana Stevanović u intervjuu za Novosti.

Trofejne igračice u najboljem timu nije bilo od 2019, kada je došlo do „nesporazuma“ sa tadašnjim selektorom Zoranom Terzićem. Uspešni kormilar nije želeo da talasa, a ni Stevanovićeva nije voljna da se vraća u prošlost.

Prošlost bih ostavila prošlosti, šta je bilo, bilo je, to će ostati između nas, ne bih se vraćala na loše uspomene. Sada je novi period, desilo mi se nešto lepo, a to je da me je pozvao novi selektor”.

Stevanovićeva je sa Santarelijem sarađivala još u vreme kada je on bio pomoćnik u Kazalmađoreu. Bile su to zlatne godine za italijanski klub, jer je osvojio skudeto, titulu prvaka Evrope, bio drugi na svetu…

Nikad mi nije bio glavni trener. Tih godina je bio pomoćnik Davideu Mancanatiju. A ja imam visoko mišljenje o Mancanatiju i sigurna sam da je Santareli mnogo naučio od njega. Uostalom Danijele se dokazao na klupi Koneljana, s kojim je osvojio skudeto i Ligu šampiona. Odlično je uklopio zvezde u Koneljano, što ni za jednog trenera na svetu nije nimalo lako. Ti njegovi uspesi dovoljno govore o njemu. Sada ću imati prilike da sarađujem sa njim u reprezentaciji. Sigurna sam da će i sa igračicama koje ima u našoj selekcije moći da napravi veliki rezultat”.

Naša selekcija od 2015. zna samo za medalje. Odlazak Zorana Terzića i nekoliko igračica govori da će Santareli morati da započne i smenu generacije. A ove godine se brani svetsko zlato.

Imaćemo težak zadatak da odbranimo titulu prvaka sveta. Ali, Bog je uz nas, tako da se ne brinem. Imamo dobru selekciju, dobre mlade igračice, dobrog selektora, koji zna odbojku, tako da je na nama da uživamo i da igramo”, podvlači Stevanovićeva.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka