Pratite nas

Odbojka

Jovana Stevanović: Domininiramo svetom, rezultati sve pokazuju

„Dominiramo svetom, od samog početka turnira smo dominirali i samo je trebalo da se sve kockice poslože da bi došla najsjajnija medalja„, izjavila je srpska odbojkašica Jovana Stevanović.

Kroz ceo turnir išli smo skromno, ali rezultati su pokazali ko je najbolji“, rekla je Stevanović za Tanjug na dočeku svetskih šampionki na aerodromu Nikola Tesla.

Ona je navela da je presudni meč na turniru bio četvrtfinale protiv Poljske.

„Bila je to najteža i najvažnija utakmica. Ta pobeda dala nam je vetar u leđa i otvorila put ka zlatu„, kazala je ona.

Sledeće godine na programu je Evropsko prvenstvo, a Stevanović ističe da je naredni veliki cilj olimpijsko zlato u Parizu.

Od početka nas krasi sjajna atmosfera, nijedan poen nismo prepuštali lako rivalu. Igrale smo jedna za drugu, što je najbitnije na ovakvim turnirima, u finalu posebno. Imamu Tijanu koja je najbolja na svetu, ali dominirali smo kao ekipa„, kazala je Jovana.

Stevanović je naglasila i veliku ulogu selektora Danijelea Santarelija.

Igrale smo za nas, ali selektor nam nije stvarao veliki pritisak, niti je dozvoljavao da se previše opustimo. I jako važno je što je svaka igračica dala doprinos, svaka je uradila veliki posao, selektor je verovao u sve i imao je hrabrosti i da ostavi igrače na terenu u odlučujućim trenucima, ali i da napravi neke izmene u nerealnim situacijama i zaista, svaka čast“, zaključila je Stevanović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka