Pratite nas

Ostali Sportovi

Jovana Preković u finalu Premijer lige

jovana preković roksanda atanasov karate

Aktuelna prvakinja sveta u kategoriji – 61 kg Jovana Preković, pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca, danas je izborila učešće u finale Premijer lige u Lisabonu koji je i bodovni turnir za kvalifikacije na Olimpijske igre u Tokiju.

Jovana je danas u prvom kolu pobedila takmičarku iz Ukrajine Seroginu Anitu sa 3:0, zatim je u drugom kolu pobedila italijanku Đuliju Angeluči sa 4:1, u trećem kolu je sa 8:1 deklasirala takmičarku iz Japana Somejs Majumi, a u polufinalnom meču je bila još ubedljivija pobedivši francuskinju Orto Lejlu, koja je njena direktna konkurentkinja za vizu za Tokijo rezultatom, sa ubedljivih 9:1.

Sutra će se Jovana u finalu susresti sa egipćankom Lofti Đanom.

Jako sam zadovoljna današnjim  nastupom i mojom trenutnom formom. Danas sam na veoma ubedljiv način izborila učešće u sutrašnjem finalu. Po rezultatima se jasno vidi da sam bila ubedljiva, sigurna i spremna, ali nije još gotovo“, izjavila je Jovana Preković nakon polufinala.

Njen trener Roksanda Atanasov veoma je zadovoljna ostvarenim rezultatom.

Ono što je Jovana danas pokazala je vrhunski karate i dokazala je da se nalazi u vrhunskoj formi. Jovanu treniram od njene četvrte godine i moram reći da nikada nije bila bolja, jača i rešenija da pobedi i uspe. Mi idemo dalje nakon sutrašnjeg finala nastavljamo zajedničke pripreme u Aranđelovcu i spremamo se za učešće na prvenstvu Evrope koje je naša naredna stanica“, rekla je Roksanda Atanasov.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi