Pratite nas

Borilački sportovi

Jovana Preković napada u Poreču novo evropsko zlato

jovana preković karate

Seniorska karate reprezentacije Srbije je u Poreču, gde danas počinje, a trajaće do nedelje, šampionat Evrope.

Srbiju će predstavljati desetoro takmičara na prvenstvu, pet dama i petorica muškaraca. Nije nikakva tajna da je glavna uzdanica reprezentacije Jovana Preković, aktuelna evropska i svetska šampionka, nedavno okićena novim zlatom sa Premijer karate lige. Od nje se očekuje da donese medalju i sa Olimpijskih igara u Tokiju.

U Poreč smo došli znatno podmlađeni, ali u timu su i naši prekaljeni takmičari koji su nosioci evropskih i svetkih medalja. U ženskom timu je naša Jovana Preković, koja je izborila olimpijsku normu sa Ivanom Perović, proglašenom 2019. za najbolju sportistkinju Srbije, a kod muškaraca provereni Slobodan Bitević i Stefan Joksić“, rekao je selektor Goran Šćepanović za RT Vojvodine.

On je dodao da su velika očekivanja i od mladih nada.

„Neće biti iznenađenje da još neko od naših reprezentativaca zasija, jer imamo odličnu generaciju, pa se nadam lepim vestima iz Hrvatske“, kaže Šćepanović.

Evropski šampionat u Poreču je bodovni za Olimipijske igre, ali broj putnika za Tokio iz redova naše karate reprezentacije mogao bi da se uveća već narednog mesece nakon poslednjeg kvalifikacionog turnira u Parizu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi