Pratite nas

Borilački sportovi

Jovana Preković danas „bije“ za svetsko zlato

jovana preković karate

Najbolja srpska karatistkinja Jovana Preković boriće se danas za zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Dubaiju. Rival našoj šampionki u finalu kategorije do 61 kilograma biće njena dobro poznata rivalka, Ukrajinka Anita Serogina. .

Prekovićeva, osvajačica zlatne olimpijske medalje za Srbiju na Igrama u Tokiju, brani svetsku krunu koju je stavila na glavu 2018. godine.

Posle plasmana u finalu, koje je obezbeđen pre dva dana, Jovana je samo kratko prokomentarisala da „ništa nije gotovo, na redu je finale“.

Njen dugogodišnji trener Roksanda Atanasov sijala je od ponosa, ali je takođe naglasila da je njen i Jovanin zajednički cilj da odbrane titulu. Ni osvajanje olimpijskog zlata nije umanjilo glad i želju da se odbrani svetsko zlato.

“Ono što je Jovana do sad pokazala na Svetskom prvenstvu to je vrhunski karate i dokazala je da se nalazi u vrhunskoj formi. Nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju nismo mnogo slavile jer smo želele da odbranimo titulu prvaka sveta osvojenu 2018 godine. Nastavile smo vredno da treniramo i radimo i rezultat nije izostao. Spremne smo za finale“, poručila je Roksanda Atanasov.

Susret sa Ukrajinkom Seroginom biće repriza finala Evropskog prvestva održanog proletos, kad je Jovana drugi put u karijeri postala prvak kontinenta.

Na putu do finala Prekovićeva je eliminisala Banaščik Dorotu iz Poljske rezultatom 4:0, zatim Aleksandru Grande iz Perua sa 5:0, pa Midi Šaima iz Alžira sa ubedljivih 8:0.

Za finale se borila sa Ingrid Sučankovom iz Slovačke i pobedila je rezultatom 3:2.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi