Pratite nas

Rukomet

Jovana Kovačević: Na pobedu i protiv Islanda

Rukometašice Srbije napravile su prvi korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2022. pobedom nad Turskom (36:27) u Zrenjaninu, a levi bek Jovana Kovačević najavljuje pobednički pohod i na Islandu.

Izabranice Uroša Bregara igraće u Hafnarfjorduru u nedelju od 18 časova, a pobeda bi predstavlja pola obavljenog posla kad je reč o plasmanu na završni turnir. Srbija bi se u tom slučaju verovatno za Švedskom borila za prvo mesto u grupi, ali to bi bilo manje važno, jer će plasman na EP izboriti po dva tima iz svake grupe.

„Utakmica protiv Islanda biće malo teža od one protiv Turske, samim tim što neće igrati pred našom publikom i što će put biti malo duži. Probaćemo da se skoncentrišemo i da ispravimo greške koje su se dogodile na prethodnoj utakmici. Potrudićemo se da damo sve od sebe da bi i sledeća utakmica bila završena pobedom“, kaže Kovačevićeva.

Srbija je delovalo apsolutno nadmoćno u susretu sa Turskom, ali selektor Bregar nije bio u potpunosti zadovoljan. Jovana takođe priznaje da ima još mnogo detalja koje bi trebalo popraviti.

„Znale smo da utakmica protiv Turske neće biti laka, pogotovo što je to prvi meč koji smo igrale u podmlašenom sastavu. Od poletka smo igrale našu igru i odmah se videlo da smo dominantnije u odnosu na njih i trudile smo se da održimo taj tempo tokom čitavog toka utakmice. Imale smo uspona i padova, ali na kraju smo uspele da ostvarimo pobedu. Postoji još stvari koje bi trebalo da ispravimo i za koje treba vreme da bi se uigrale, ali zaista smo se dobro osećale na terenu“, naglašava Kovačević.

Posle dugo vremena rukometašice su mogle da igraju meč na domaćem terenu uz prisustvo publike.

„Zbog toga nam je posebno drago, pogotovo posle dugog perioda kada zbog pandemije nismo mogle da igramo na domaćem terenu i pred svojom publikom. Zaista je bilo lepo igrati u Zrenjaninu pred tolikim brojem ljudi, veoma nam je znalilo i dodatno doprinelo pobedi“, ističe Jovana.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet