Pratite nas

Atletika

Jovana Ilić: Ovde sam da uživam, opustim se i zabavim

Još dan je ostao do Svetskog atletskog prvenstva u dvorani koje će biti održano od 18. do 20. marta 2022.godine u Beogradu. Naša zemlja ugostiće 680 atletičara iz 136 zemalja.

Reprezentacija  Srbije broji rekordnih 13 članova, a jedna od devojaka od kojih se mnogo očekuje je Jovana Ilić (25), koja je ostvarila pravi “bum” kada se 2021. godine pojavila i skočila fantastičnih 13,61 m u troskoku, što joj je omogućilo zelenu kartu za takmičenje sa najboljima na svetu.

Priliku da se pokaže Jovana će imati u nedelju od 11 časova, kada će se u konkurenciji od 17 atletičarki boriti za tron, a u intervjuu za sajt Srpskog atletskog saveza je otkrila kakva su joj očekivanja.

Kakav je osećaj učestvovati na Svetskom prvenstvu u svojoj zemlji?

„Iskrena da budem, još uvek ne mogu da verujem gde sam. Ovo je moje prvo veliko takmičenje, moj prvi međunarodni nastup, a četiri godine nisam se bavila atletikom. Ponovo vežbam tek godinu i po dana, tako da je ovo jako, jako veliko za mene. Nisam to očekivala, ali veoma sam srećna što sam ovde. Uzbuđena sam i mislim da je ovo prilika jednom u životu da se takmičim pred svojom domaćom publikom”.

Šta očekuješ od takmičenja?

Troskok u poslednjih nekoliko godina je procvetao posebno zbog Julimar Rohas (VEN) i od nje očekujem svetski rekord, tako da sam srećna što ću biti mali deo istorijskog trenutka ovde u Beogradu. Idem da svoj rekord oborim, što bliže 14 metara. I nadam se da ću ući u finale, ali ne vršim pritisak na sebe, ovde sam samo da uživam, opustim se, zabavim i radim nešto što volim sa najboljima na svetu. To okruženje će me gurnuti i ako uđem u finale biću najsrećnija osoba na svetu”.

Kako se osećaš povodom toga da si deo srpskog tima koji predvodi Ivana Vuleta (Španović)?

Od detinjstva je uvek bila neko na koga sam se ugledala, inspiracija za sve srpske sportiste. I sada biti u istom srpskom timu zajedno sa našom Ivanom, šampionkom sveta je neverovatno. Čini se da smo na neki način jednaki. Biti ovde sada je san za mene. Kada smo imali zajedničko timsko fotografisanje Ivana je rekla “O, ja sam kao mama tima ovde”, pošto smo svi ostali mlađi. Moj trener je trenirao sa njom kada je bila mlađa, tako da znam mnogo o Ivani i uvek se pozdravimo kada se sretnemo. Čast je biti u timu Srbije na smotri najboljih atletilčara sveta u našoj Areni i zajedno sa Vianom na čelu tima”.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika