Pratite nas

Rukomet

Jovana i Anđela: Ključ je u utakmici sa Poljskom

stojiljkovic bregar janjusevic

Rukometašice Srbije u sredu će krenuti put Španije, gde će se igrati Svetsko prvenstvo.

Pred put, a posle dve pobede u kontrolnim utakmicama protiv Makedonije, svoja zapažanja i očekivanja iznele su Jovana Stojiljković i Anđela Janjušević.

Obe srpske reprezentativke smatraju da će premijerna utakmica sa Poljskom u velikoj meri usmeriti dalji tok šampionata za Srbiju.

Bio je ovo kratak period za pripreme, ali mislim da smo odradili sve dobro i da smo uspeli da sve uklopimo i spremimo taktiku za početak prvenstva. Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo i olakšamo im tu adaptaciju. Stvarno su se trudile da se uklope u sistem, devojke su kvalitetne i smatram da je sve to dobro prošlo. Naporno smo radili, ali atmosfera je na visokom nivou”, istakla je Jovana Stoiljković.

Prokomentarisala je Jovana i rivale u grupi.

Utakmicom protiv Poljske počinjemo takmičenje, svi znamo koliko je ta prva utakmica važna, a ja očekujem pozitivan ishod. Kamerun igra drugačiji rukomet u odnosu na evropski i biće nam potrebno malo vremena da se adaptiramo. Rusija je dosta podmladila reprezentaciju, ali svi znamo da je velesila i da ima dobru školu rukometa. Mi ćemo dati maksimum, idemo korak po korak i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i napredovati”, zaključila je Stoiljković.

Zadovoljna je i Anđela Janjušević kako su protekle pripreme za SP.

“Veoma je lepa nedelja iza nas. Imali smo vremena da treniramo, dosta je novih devojaka u timu pa smo morali i u to da se uklopimo i na kraju nedelje su došle te kontrolne utakmice sa Makedonijom. Mislim da smo te utakmice dobro iskoristili da vidimo gde smo sa taktikom, da ispunimo to što trener taži od nas i da na kraju krajeva vidimo koliko su se nove devojke uklopile u sve to što trener traži od nas”, rekla je Anđela Janjušević.

I ona se osvrnula na rivale u grupi – Poljsku, Kamerun i Rusiju.

Definistvo da će utakmica sa Poljskom biti najteža i najvažnija, veoma je bitno kako ćemo otvoriti prvenstvo i nadamo se dobrom ishodu. Kamerun, kako je pomenuto igra malo drugačiji rukomet, ali mislim da ćemo se brzo adaptirati. Na kraju dolazi Rusija sa kojom ćemo igrati vrlo tešku utakmicu ali daćemo sve od sebe da se i ta utakmica završi pozitivnim ishodom”, zaključila je Janjušević.

Svetsko prvenstvo je na programu od 01. do 19. decembra 2021. godine u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije i to po sledećem rasporedu:

3. decembar u 20:30    SRBIJA – POLjSKA

5. decembar u 20:30    SRBIJA – KAMERUN

7. decembar u 20:30    RUSIJA – SRBIJA

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet