Pratite nas

Intervju

Jovana Arsić za SportFem o karantinu u Tokiju, prvom ulasku u čamac, tremi što probija led…

jovana arsić
Foto: privatna arhiva

Veslačica Jovana Arsić prva će iz srpskog olimpijskog tima probiti led na Olimpijskim igrama, nastupom u kvalifikacijama 23. jula.

Ona u čamac, praktično, ulazi iz karantina u kome su naši veslači bili 14 dana, jer je po dolasku u Tokio otkriveno da je veslač Miloš Vasić zaražen korona virusom.

O tome kako je provodila vreme zatvorena u hotelskoj sobi, o životu u Olimpijskom selu, zanimljiim krevetima od kartona u sobama i očekivanjima od njenih prvih Olimpijskih igara Jovana je govorila za Sportfem.

Kako si provodila u karantinu?

Prva dva dana su mi bila najgora, jer nisam mogla da verujem šta se dešava i kroz šta prolazimo. Maksimalno smo se spremali za ovo takmičenje i baš sam teško prihvatila vest da treba da provedemo 14 dana u karantinu u sobama, bez ikakvog organizovanog treninga. Posle sam shvatila da ne smem da padam psihički i da moram da se snađem na koji god način mogu. Zajedno sa mnom u karantinu su bili trener Nikola Stojić, veslač Martin Mačkovic i fizioterapeut Marko Bundalo. Trener je uspeo da nam za prvih nekoliko dana napiše dobar plan treninga koji smo mogli da odradimo u sobama, ali posle nekog vremena Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa ambasadom u Japanu uspeo da nam kupi ergometre i tegove koji su nam bili neophodni za nastavak priprema za OI. Zahvaljujem se svima koji su danonoćno radili na tome da imamo dobro obezbeđenu hranu i teretanu za trening i svu dodatnu opremu. Jako je bilo teško sarađivati sa ljudima koji su nam dodelili karantin, ali zahvaljujuci Olimpijskom komitetu i ambasadi to je uspelo da prođe nekako bezbolnije”.

Juče si prvi put posle dolaska u Tokio ušla u čamac…

Moj povratak u čamac je bio vise euforičan nego sam plasman na Olimpijske igre. Stvarno sam bila presrećna što sam opet u čamcu, nama je svaki dan bitan i svaki kilometar, svi koji se bave veslanjem to znaju. Najbitnije mi je da je ceo tim dobro zdravstveno i da niko nema nikakve zdravstvene posledice, mi cemo nastaviti da treniramo i da se spremamo kao da se nije ništa dogodilo”.

Nastupaš prva od naših sportista. Ima li treme?

Da, nastupam prva, ali to mi ne predstavlja nikakav pritisak. U sredu će izaći raspored kvalifikacija po grupama, ima nas 29. Mogu reći da imam malo tremu pred nastup, jedva čekam da izveslam prvu trku, jer će mi to dati više uvid gde se trenutno nalazim”.

Kako izgleda život u olimpijskom selu s obzirom na epidemiološke mere? Ima li druženja sa ostalim sportistima?

Što se tiče olimpijskog sela sve je lepo organizovano i sređeno, ja sam vise fokusirana na takmičenje nego na samo druženje. Imam vremena da popričam sa našim sportistima i drago mi je što se nalazim pored ovakvih ljudi, ipak su ovo moje prve OI i tek sad imam prilike da upoznam neke ljude koji godinama predstavljaju Srbiju na najbolji mogući način”.

Ceo svet priča o kartonskim krevetima za olimpijce. Jesu udobni?

Ja sam u apartmanu sa dve devojke, ali sam u odvojenoj sobi. Sobe su vrlo zanimljive i kreveti su napravljeni od kartona što je posebno interesantno. Preudobni su. Udobniji daleko nego u hotelu sa četiri zvezdice gde smo bili u karantinu”. 

Šta misliš ko će od naših sportista osvojiti medalju?

Što se tice medalja na OI mislim da su svi sportisti došli sa istim ciljem i ja želim da se svi vratimo sa što više medalja”.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Intervju