Pratite nas

Miks

Još jedno zlato! Zorana i Damir ponovo na tronu

Stiže iz Talina još jedna medalja u Srbiju! Posle zlata koje je osvojio Damir Mikec juče, najsjajnije odličje je osvojeno i u takmičenju miks parova.

Trofejni tandem Zorana Arunović – Damir Mikec se još jednom popeo na evropski tron. Na svakom šampionatu Starog kontinenta od 2016. godine, kad su miks parovi postali zvanični deo programa Evropskih prvenstava, osvajali su medalje. Pre ovogodišnjeg zlata, stigli su do dve titule (2016. i 2017.), tri srebra (2018, 2020, 2021.) i dve bronze (2019. i 2022.).

Zorana Arunović je, inače, postala prva srpska sportistkinja sa osvojenom vizom za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine, a juče joj se sa olimpijskom kotom pridružio i Damir Mikec.

Blistao je srpski tim u kvalifikacijama, pogodio je 582 kruga, čak pet više od drugoplasiranog italijanskog tandema Kjara Đankamili – Federiko Nilo Maldini. Ali, dvoboj u finalu je bio mnogo teži. Tim Italije je vodio 4:2, 6:4, 7:5, a onda su Mikec i Arunovićeva dodali gas i napravili veliki preokret, poveli su 13:7.

Uspeli su Zorana i Damir da odbiju napad Italijana i da duel za zlato dobiju rezultatom 17:9.  

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks