Pratite nas

Sportovi u vodi

Još dve medalje za Srbiju u sinhronom plivanju

nevena dimitrijević i jelena kontić
Dve bronze u olimpijskim disciplinama - Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić

Srbija je nastavila da niže medalje na FINA Svetskoj seriji u sinhronom plivanju, koja se održava u ruskom Kazanju. Posle Nevene Dimitrijević i Jelene Kontić, koje su juče osvojile bronzanu medalju u disciplini tehnički duet, danas su stigla još dva odličja.

Dimitrjević i Kontić zauzele su treće mesto i u disciplini slobodan duet, sa ocenama 78.9667, a uspešnije su bile devojke iz Japana i Rusije.

Sofija Džipković (17) je u disciplini solo – slobodan sastav osvojila srebrnu medalju sa 76.9000 bodova. Sofija je najmlađa članica naše reprezentacije i po uzrastu pripada juniorkama, a Svetska serija u Kazanju joj je prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji.

Srećna sam zbog osvajanja drugog mesta, pogotovo zbog činjenice da mi je ovo prvo takmičenje sa seniorkama. Imala sam priliku da se uverim koliko još moram da radim i da napredujem“, rekla je Sofija.

Medalja na prvom seniorskom takmičenju u karijeri – Sofija Džipković

Inače, u disciplini solo slobodan sastav Nevena Dimitrijević je 2019. na Svetskoj seriji u Pekingu osvojila takođe srebro i to je bila prva medalja u istoriji sinhronog plivanja kod nas.

Srbija, koju kao trener predvodi Svetlana Ceca Kontić, juče i danas je takođe prvi put u istoriji, osvojila je medalje u disciplini duet na svetskom nivou, odnosno u FINA takmičenjima. Bronze Dimitrijević i Kontić posebno raduju sve u našem savezu, jer su osvojene u olimpijskim disciplinama.

Po završetku Svetske serije reprezentacija Srbije osataće u Kazanju dve nedelje na pripremama za Evropsko seniorsko prvenstvo, koje će biti održano od 10. do 15. maja u Budimpešti. Sad se od naših devojaka očekuje ulazak u finale u disciplinini duet, čime bi ponovile rezultat iz Sankt Peterburga sa poslednjeg LEN Kupa.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi