Pratite nas

Ostali Sportovi

JEZIVO! Slomila nogu pred ciljem (VIDEO)

Američka skijašica Nina Obrajen doživela je jeziv prelom leve noge i to nadomak cilja u vožnji veleslaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Ona je odmah prebačena u bolnicu, gde je hitno operisana pošto je imala otvorene prelome potkolečninih kostiju tibije i fibule.

Nina se već oglasila iz bolnice i poslala poruku da se sad oseća dobro.

„U sigurnim sam rukama. Zahvalna sam svima, posebno ljudima koji su mi pomogli na stazi, kao i doktorima i sestrama ovde u bolnici“, napisala je Nina na svom Instagram profilu, a o samoj trci dodala:

„Previše sam forsirala. Trebalo je neke stvari drugačije da uradim, ali sada ne vredi naknadna pamet.“

Bio je to pravi horor na kraju trke koja je mogla američkog skijašici da donese olimpijsku medalju.

Nina je naime bila u konkurenciji za najviši plasman posle odlične prve vožnje, zauzimala je šesto mesto, ali sa realnim šansama da završi na podijumu. Zato je bila veoma agresivna u drugoj vožnji, ali je na pretposlednjoj kapiji izgubila kontrolu, uletela u poslednji marker i onda je usledio stravičan pad.

Ostala je na stazi 15 minuta dok joj je medicinsko osoblje pružalo pomoć.

Njene kolege takmičari, uključujući tadašnju liderku trke Laru Gut-Behrami, bili su vidno šokirani dok je Obrajen ležala na stazi.

Trka je odložena na 15 minuta dok 24-godišnja Nina nije odneta na nosilima.

„To je užasan sudar. Bio je to rizičan nastup od samog početka, nema sumnje da se hrabrost Amerikanke mora pohvaliti, ali… Jednostavno je sve pošlo naopako pred poslednje dve krivie“, bio je prvi komentar na Eurosportu.

Na kraju je u veleslalomu zlato pripalo Šveđanki Sari Hektor.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi