Pratite nas

Atletika

Jevrosimović: Bićemo centar sveta u martu

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović rekao je da pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u dvorani teku po planu i da će Beograd i Srbija u martu mesecu biti centar sveta.

Svetsko atletsko prvenstvo biće održano u beogradskoj Štark areni od 18. do 20. marta.

„Konstrukcija na kojoj će se u Areni takmičiti najbolji svetski atletičari podignuta je četiri metra od poda i na njoj će biti 50.000 šrafova. Posetila nas je i komisija Svetske atletske i oni su zadovoljni onim što je urađeno“, rekao je predsednik Jevrosimović u razgovoru za Tanjug televiziju.

On je još jednom potvrdio da će pre samog šampionata sveta biti održano još jedno veoma kvalitetno takmičenje u Beogradu.

„Očekujemo da će se na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani takmičiti atletičari iz 150 zemalja, a 100 zemalja je otkupilo prava prenosa, tako da će definitivno Beograd i Srbija u martu mesecu biti centar sveta. Planiramo da 15 dana pre početka prvenstva organizujemo jedan veoma jak miting, koji će biti proba za glavno takmičenje“, dodao je Jevrosimović.

Prvi čovek srpske atletike objasnio je da su TV prenosi velikih atletskih takmičeja izuzetno složeni, ali je naglasio da je Srbija kao orgranizator taj test položila 2017. godine na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

„Ove godine čak 56 kamera prenosiće sve događaje iz beogradske Arene. Prodaja ulaznica za prvenstvo ide odlično, trenutno navijači iz inostranstva prednjače i zato apelujem i na naše ljubitelje atletike i sporta uopšte da nabave ulaznice za takmičenja u Areni. Mi smo u prethodnih 12 godina uspeli da izgradimo 30 atletskih stadona u zemlji, tri prelepe atletske dvorane. Kroz organizaciju Svetskog prvenstva u dvorani mi ovaj sport dižemo na viši nivo, pojačamo interesovanje javnosti i budućih asova ovog sporta“, zaključio je Jevrosimović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika