Pratite nas

Rukomet

Jelena Živkov: Ja sam najponosniji kapiten u državi

Foto: arkus liga

Rukometno čudo dogodilo se na kraju sezone u Arkus ligi. Iz senke, iz drugog plana, Železničar je poleteo do šampionsje titule.

Inđijke su najpre u polufinalu plej-ofa eliminisale šampiona Jagodinu, a onda u finalu prvog favorita za titulu Bekament. Prošle su dve nedelje od tog istorijskog uspeha, ali se euforija u gradu i u klubu ne stišavaju. S razlogom.

Kapitenka Jelena Živkov je u intervjuu za Dnevnik nije krila koliko je ponosna na ostvareni rezultat.

“Ja sam najponosniji kapiten u državi. Čast mi je da sam na čelu kolektiva ovih devojaka. To je mlada ekipa koja konstantno napreduje i željna je uspeha. Smatram da igramo najlepši rukomet i drago mi je što svojim iskustvom mogu da pomognem”, naglasila je Živkov.

Ona priznaje da ovakav rezultat niko u klubu nije očekivao.

Na početku priprema bilo je priče o Evropi. Govorili smo da je potrebno da načinimo istorijski iskorak,  ali niko od nas nije pomišljao da možemo da podignemo pehar prvaka Srbije. Niko, osim našeg trenera koji je u to verovao od početka i uspeo da nas ubedi da to jeste moguće. Slobodna sam da tvrdim da je ključ uspeha  bio trenerov rad na motivaciji, kako igračica, tako i stručnog štaba”.

Sezona je bila teška za klub iz Inđije, ali sve nedaće su samo ojačale tim.

Godina je zaista bila teška, imali smo kadrovskih problema, jedna igračica je ostala u drugom stanju. Sve nas je to zbližilo i ojačalo. Ovaj tim je dugo sklapan i već nekoliko godina funkcioniše kao porodica, što i krasi ovu generaciju. Bilo je teških trenutaka, na treninzima smo radili naporno, ali smo se svi držali zajedno. To nas je i dovelo do istorijske titule”.

Iako se priča da bi Jelena mogla da tokom prelaznog roka da napusti Inđiju, njen odgovor je:

Od trenutka kada sam došla u ovaj grad shvatila sam da je to mesto gde želim da živim. Posle četiri godine moj stav se nije promenio. U klubu se dobro radi, atmosfera je odlična i zaista uživam u Inđiji i Železničaru. Mogu da kažem da u ekipi ostaju sve devojke i to je još jedan uspeh našeg kluba, u radu na duge staze”, poručila je Jelena Živkov.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet