Pratite nas

Rukomet

Jelena Gojković: Ova titula ima najveću težinu

Jelena Gojković: Ova titula ima najveću težinu

Kapiten Jagodine Jelena Gojković (35) preturila je mnogo toga preko glave, osvojila sve što je mogla sa plavo-belima, ali u intervjuu za SportFem priznaje da joj je poslednja titula posebno draga.

Novi-stari šampion države savladao je Radnički iz Kragujevca u finalnoj seriji plej-ofa sa 2:0 u pobedama.

Tako se ekipa Dragana Markova treću godinu zaredom našla na tronu, a da nije bilo prekida prošle sezone zbog korona virusa možda bi se već sad dičila četvrtom uzastopnom titulom.

Gojkovićeva, međutim, kaže da plavo-bele ne nameravaju ni sledeće sezone da prepuste nekome prvo mesto.

Koji ti je ovo trofej sa Jagodinom i je li istina da je poslednji uvek najdraži?

“Sa Jagodinom imam sve osvojeno! To su tri titule prvaka države, dva kupa i superkup. Svaka titula je draga na svoj način, ali ova poslednja ima možda najveću težinu. Iza nas je težak period zbog pandemije, naporno smo trenirale od avgusta meseca i sezona nije mogla da se završi na bolji način. Kao nagrada za sav trud, rad, odricanje, došla je napokon dupla kruna!”

Neke devojke su juče po završetku finala popadale na parket od sreće, a neke čini nam se i od premora. Kome je bila teža sezona, fizički i psihički zbog pritiska i najvećih očekivanja, vama iskusnijima ili mlađim  devojakama?

“Ovakve utakmice nose posebnu draž i ne igraju se svaki dan. Tad jednostavno izađeš na parket i ostaviš srce na terenu i nema greške. Kako fizički, svakako je i psihički teško. i tu ne bih da odvajam mladost i iskustvo, dopunjujemo se. Na početku sezone se jasno postave ciljevi i to svakako nosi neki pritisak na koji se i mlađe devojke vremenom naviknu i prihvate ga.”

Dobili ste poklone od kluba za titulu?

“Jeste, neke od nas su dobile poklon, sat sa ugraviranom porukom, kao i trener takođe. Naravno, to ne umanjuje učinak ostalih devojaka, ali ovo je bila mala zahvalnost prema pojedinim devojkama koje su duže u klubu.”

Od osamostaljenja Srbije 2006. godine Zaječar je imao najduži niz od četiri titule. Možete li da ga izjednačite dogodine?

“Mi svake sezone imamo jasan cilj, a to je da osvojimo sve sto se može osvojiti. Ništa ne obećavamo, ali treniramo i spremamo se i uvek idemo na sve! Ako je to mogao Zaječar, zašto ne bi mogla i Jagodina?!”

Kakvi su tvoji planovi za narednu sezonu? Kako se osećaš, deluje da apsolutno uživaš u rukometu i dalje i da si s velikim žarom vodila ekipu ove sezone?

“Što se tiče mojih planova, za sada sam u Jagodini. Ovde sam nekako kao kod kuće i kad je nešto dobro nema razloga da se menja. Pa, sad na kraju sezone sam dosta iscrpljena. Da li je to zbog godina ili ritma takmičenja ne znam, ali će mi pauza svakako dobro doći. Volim rukomet, i posle porodice to je moja najveća ljubav. Imam tu čast da budem kapiten ekipe i drago mi je kad na bilo koji način doprinesem pobedi svoje ekipe. Jedna sam od iskusnijih i smatram da je normalno da ja budem ta koja će da ih vodi, diže…”

Koje su ambicije Jagodine u Evropi?
“Što se tiče Evrope to još ne znam, ali do početka priprema će se postaviti jasni ciljevi.”

Hoće li ekipa ostati na okupu ili se očekuju dolasci i odlasci tokom leta?

“Ekipa za narednu sezonu neće biti u istom sastavu, biće i dolazaka novih igračica, a nažalost i odlaska nekih devojaka.”

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet