Pratite nas

Košarka

Jelena Bruks: Ne osuđujte Jokića, on je naš ponos

Jelena Bruks: Ne osuđujte Jokića, on je naš ponos

Jelena Milovanović Bruks postala je više od kapitena i lidera trofejne generacije srpskih košarkašica kad se pre dve godine samo tri meseca posle porođaja vratila treninzima i pripremama, a onda igrala na Svetskom prvenstvu. Postala je simbol za sve majke-šampionke, za sve borce i borkinje u sportu, simbol odricanja, borbe, istrajnosti i uspeha.

Logično je da se ovih dana, dok se u Srbiji vode gotovo svakodnevne diskusije da li je Nikola Jokić izdao zemlju time što je odlučio da ne igra kvalifikacije za Olimpijske igre (naročito posle sinoćnjeg neuspeha), poredi njegova odluka sa tadašnjim postupkom Jelene Bruks.

Ona, međutim, spušta loptu i poručuje svima da smire strasti i da ne zamerajub.

„Svako ima svoje razloge. On je odigrao fenomenalnu sezonu i sigurno je umoran. Ne treba ga osuđivati, jer je Nikola najbolji igrač u NBA ligi. Sve utakmice je igrao, nijednu nije propustio. On je naš ponos i igraće i za Srbiju kad bude mogao“, kaže Jelena za Informer.

Ona se još jednom podsetila herojske epizode od pre dve godine, kad se maltene iz porodilišta preselila na parket.

„Vežbala sam u teretani, a treningu sam se vratila mesec i po dana posle porođaja. Nakon tri meseca zaigrala sam za reprezentaciju. Dobar deo svog života sam posvetila reprezentaciji, sva moja leta. Srbiju sam uvek stavljala na prvo mesto, ali sada postoji nešto malo važnije. Imam dete i porodicu, želim da se posvetim njima. Sinu Mateu želimo da podarimo seku ili batu, a možda i oboje. Suprug Dejvid Bruks je trener u košarkaškoj akademiji. Složili smo se da želimo još dece i to nam je sad u prvom planu“, poručuje Jelena.

Bruksova je ranije bila protivnik ideje da strankinje igraju za Srbiju. Međutim, sve se promenilo dolaskom prvo Danijel Pejdž, a potom i Ivon Andreson, koja je bila jedna od ključnih devojaka u trijumfuju Srbije na Evropskom prvenstvu pre samo nedelju dana.

„Istina je da nisam bila pristalica pozivanja strankinja u reprezentaciju. Ipak, Ivon je ubrzala našu igru. Sa njom smo dobili dodatne opcije na terenu, lakše zbunjujemo protivnike. Uz to, ona je divna osoba i već mogu da kažem da je naša. Naučila je da peva himnu, šta je više potrebno da se kaže“.

Izabranice Marine Maljković sad će s mnogo većih teretom putovati na Olimpijske igre u Tokio, jer svaki tim želeće da sruši aktuelnog prvaka Evrope!

„Neće nam biti lako. Sad smo prvaci Evrope i svi će želeti da nas savladaju. Najteži protivnik će nam svakako biti Španija, ali i azijske ekipe su mnogo napredovale u brzini i tehnici“, objašnjava Jelena Bruks.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka