Pratite nas

Košarka

Jelena Bruks: Navijaću za devojke, nadam se plasmanu na SP

jelena bruks

Nekadašnja kapitenka Srbije Jelena Bruks izjavila da veruje u plasman ženske košarkaške reprezentaciju na Svetsko prvenstvo u Australiji.

Košarkašice Srbije od sutra do 13. februrara igraće u Beogradu na kvalifikacionom turniru za odlazak na SP, a u pohod na vizu za Sindej aktuelne šampionke Evrope kreću bez dugogodišnje kapitenke, koja se posle Olimpijskih igara u Tokiju oprostila od nacionalnog dresa.

Igranje za reprezentaciju je meni uvek bilo nešto posebno. Nikada mi to nije bio problem da u bilo kom stanju dođem da igramo, da budem tu i posle porođaja, ali iskrena da budem prija mi ovaj odmor kada mogu da se posvetim i sebi, porodici i Mateu. Što sam starija, sezone mi sve teže i teže padaju. Navijaću, biću uz reprezentaciju, čak ću biti i na jednoj utakmici. Sonja Vasić, Dajana Butulija i ja nismo tu, neće biti ni Ana Dabović ovaj put. Možda bude malo teže, ali verujem da će devojke koje su tu dati sve od sebe kao i uvek. Verujem da će sve nadoknaditi, da će biti jedan lep turnir za gledanje„, rekla je Bruks u razgovoru za Tanjug.

Srbija će u hali „Ranko Žeravica“ u Beogradu biti u grupi sa Korejom, Australijom i Brazilom, a plasman na šampionat iz grupe obezbediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

„Biće izuzetno težak turnir, jedva čekam da gledam sve utakmice. Jedna pobeda će nam biti dovoljna da se kvalifikujemo na SP. Nadam se da će izboriti nastup i da će se nastaviti kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Veoma je značajno kada si konstantno učesnik na svim prvenstvima„.

Bruks ističe da bi plasman na SP bio dobar za nastavak uspešne priče koju godinama piše ekipa Marine Maljković.

Verujem da će i posle našeg povlačenja biti dosta uspešnih godina za reprezentaciju, da će biti dobre košarke, tu su i mlađe i talentovane devojke, a ostale su i ove iskusnije. Svakako da bi plasman na SP bio dobar put za dalje, da se nastavi kontinuitet i da mlađe devojke steknu iskustvo, ne samo na kvalifikacijama nego i na takmičenju. To su veoma važne utakmice za napredak svih mlađih devojaka„.

Kapitensku traku Jelena Bruks predala je Tini Krajišnik, sa kojom je svojevremeno igrala i u Šopronu.

Tina i ja samo dugo igrale zajedno, ona je izuzetan čovek i izuzetan igrač. Ima kvalitet za tu ulogu, nadam se će je odraditi najbolje moguće i da će izneti taj pritisak na pravi način”, zaključila je Bruks.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka