Pratite nas

Odbojka

Jelena Blagojević se oprostila od dresa Srbije: Vreme je da probam druge stvari

jelena blagojević
Foto: cev.eu

Tiho, bez pompe i svetala velike pozornice Jelena Blagojević se oprostila od dresa reprezentacije Srbije.

Nakon Evropskog prvenstva u Beogradu, gde se okitila srebrnom medaljom, Jelena je u 32. godini rešila da kaže zbogom državnom timu, čiji je deo bila od 2012.

Spadam u grupu tih starijih devojaka, tako da negde u glavi već imam neke druge životne prioritete. Želim sledeće godine da probam nove stvari, imam drugačije planove od onih koji su bili do sada. Ne spadam u grupu naših najboljih odbojkašica da bi se o mom oproštaju pričalo. Ja sam srećna i zadovoljna što sam bila deo velikih uspeha, što sam igrala sa svim tim devojkama. Ogromna je čast. Ko zna, možda ću jednog dana biti u reprezentaciji, samo u nekoj drugoj ulozi“, ispričala je Jelena Blagojević u razgovoru za Mozzart sport.

Uz nju, tačku na reprezentativnu priču stavile su Milena Rašić i Stefana Veljković Lisinac. Nije još poznato da li će još neka devojka krenuti njihovim stopama, ali je definitivno u Beogradu jedna šampionska generacija odigrala poslednju tačku.

Beograd je zaslužio da uživo vidi sve te šampionke. Nažalost, nije se završilo sa zlatom, ali i srebro je veliki rezultat. Drago mi je što je publika mogla da pozdravi devojke koje su poslednjih godina pravile uspehe, koji će ostati upamćeni kao najveći u istoriji naše ženske reprezentacije“.

Blagojevićeva ima tri medalje na kontinentalnim prvenstvima (zlato 2017, 2019, srebro 2021) i jednu olimpijsku – bronzu iz Tokija.

Poslednje Igre će mi ostati u najlepšem sećanju, jer je to takmičenje san svakog sportiste. Bila sam i u Londonu, ali ove sada su mi draže jer smo osvojile odličje. Upečatljivo će mi ostati i Evropsko prvenstvo 2017. godine, jer sam tada igrala kao libero. Sve je bilo novo za mene, a i tada smo uspele da uzmemo medalju. Pamtiće se ti rezultati, ali ono što je meni glavni utisak jeste igranje sa tim devojkama – sa Majom, Stefanom, Rašom, Tijanom… Veliko poštovanje za njih, meni je bilo veliko zadovoljstvo što sam bila tu pored. Srećna sam što sam bila deo svega toga, što sam imala privilegiju da nosim dres reprezentacije i predstavljam zemlju sa takvim šampionkama. Iz moje perspektive je i ovo poslednje leto bilo veoma uspešno“, ispričala je Jelena Blagojević za Mozzart Sport.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka