Pratite nas

Odbojka

Jelena Blagojević: Ovoj generaciji fali samo olimpijsko zlato

Jelena Blagojević: Ovoj generaciji fali samo olimpijsko zlato

Srpska reprezentativka i odbojkašica poljskog Žešova, Jelena Blagojević, kaže da aktuelnoj generaciji nedostaje samo olimpijsko zlato kako bi upotpunila kolekciju najsjajnih odličja s najvećih takmičenja.

Izbranice Zorana Terzića, koje se pripremaju za Igre u Tokiju, dvostruke su uzastopne evropske šampionke i aktuelne prvakinje sveta. Na Olimpijskim igrama u Riju zaustavljene su u finalu porazom od Kine.

Dok se deo igračica na koje računa selektor Terzić trenutno takmiče u Ligi nacija u Riminiju, većina članica prvog tima je u Beogradu i njihov fokus ovog leta biće na Tokiju i Evrpskom prvenstvu koje sledi posle toga u Beogradu.

„Tu je nas petnaestak, uglavnom starijih igračica, kojima će se pred odlazak u Tokio priključiti dve ili tri devojke koje su sad u Riminiju. Treneri smatraju da će takva podela dati najbolje rezultate za sve devojke. Generaciji devojaka koje su sad nosioci igre u srpskoj reprezentaciji nedostaje samo olimpijsko zlato i u Tokio idemo s ciljem da ga osvojimo. Favoriti smo u grupi, a posle toga će svaka utakmica biti malo finale. Meni će to, nadam se, biti druge Igre u karijeri i želim medalju“, poručila je Blagojević u razgovoru za poljske medije.

Ona je podsetila da su najbolje srpske reprezentativke imale veoma naporne klupske sezone i da im je zato neophodan mali predah.

„Važno je da te devojke koje su nosioci igre dobiju malu pauzu, da se osveže i da dobiju motivaciju za dalji rad. Godina je bila naporna, a reprezentativna sezone je posebno teška zbog tri velika takmičenja“, istakla je Blagojević i dodala da se u Poljskoj odlično oseća, kao i da razmišlja o tome da u Žešovu ostane do kraja karijere.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka