Pratite nas

Odbojka

Jedinstvo prvi put u istoriji šampion Srbije

Istorija se piše u Staroj Pazovi! Odbojkašice Jedinstva prvi put u istoriji kluba postale su šampionke Srbije.

Ekipa koju sa klupe predvodi Jovo Caković uspela je večeras u sjajnom ambijentu pred domaćim navijačima da dođe do prve titule u Superligi. Pazovčanke su baš kao i na otvaranju finalne serije bile veoma ubedljive protiv Uba, završile su posao za samo tri seta i tako sprečile igranje majstorice – 3:0 (25:17, 25:22, 25:14).

Pamtiće se da su Jedinstvu prvi šampionski naslov donele Isidora Kockarević (kapiten), Branka TicaTamara MiljevićMarija MiljevićMinja OsmajićMina DragovićMilica MedvedIvana NedeljkovićJovana ZelenovićJovana PunišićSonja DanilovićJana PavlovićMaša Lakićević i Katarina Rodić. Sa klupe ih je predvodio trener Jovo Caković zajedno sa pomoćnicima.

Prvu utakmicu u gostima pobedile su bez ikakvih problema – 3:0. Na drugoj su se više pomučile kod kuće, ali su takođe slavile – 3:2 i tako stigle veoma blizu titule. Ubljanke su im uzvratile posle velike drame u trećem obračunu – 3:2, ali do majstorice nisu mogle. Konačan rezultat u seriji je 3-1 za Cakovićevu ekspediciju.

Jedinstvo je na najlepši mogući način krunisalo sjajnu sezonu. Bile su ove devojke uspešne i na evropskoj sceni – stigle su do polufinala CEV Čelendž kupa, igrale su finale Kupa Srbije i za kraj su postale šampionke svoje zemlje.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka