Pratite nas

Odbojka

Jedinstvo napravilo brejk na Ubu

Fantastična predstava Jedinstva na otvaranju finalne serije! Cakovićeve izabranice su izborile brejk na Ubu i sada su korak bliže prvoj šampionskoj tituli u istoriji kluba. Pazovčanke su ekspresno završile posao, a da se nisu ni pošteno preznojile – 3:0 (25:16, 25:14, 25:17).

Posle svega što su prikazale ove sezone u međusobnim duelima, očekivalo se da i danas publika gleda neizvesnu i dramatičnu bitku. Ali, ništa od toga… Branka Tica i drugarice su se pobrinule da borba ne bude zanimljiva. U sva tri seta su bile veoma dominantne i nisu dozvolile protivnicama da dođu ni blizu osvajanja seta.

Jedinstvo posle ovakvog raspleta vodi 1-0 u finalnoj seriji, a sledeći meč igra na domaćem terenu 18. aprila. Treća utakmica je na programu 21, a eventualna četvrta 24. aprila. S obzirom na to da su devojke iz Pazove uspele odmah da dođu do brejka, sada bi trebalo da im bude lakše u nastavku, jer se dobro zna koliko je njihov teren vruć i kakvu podrušku imaju.

Kada se pogleda raspodela poena – jasno je kako je izgledala igra Jedinstva. Branka Tica je najviše vukla u prvom delu meča, a kasnije je prepustila pozornicu saigračicama. Završila je utakmicu sa 13 poena, baš kao i Tamara Miljević. Ogroman posao završio je tandem srednjih blokera… Mina Dragović je zabeležila 12 poena, od čega čak sedam iz bloka. Njena koleginica Minja Osmajić se zaustavila na deset poena – sedam iz napada, dva bloka i jedan as.

Kapiten Isidora Kockarević je pomogla sa devet poena, a raspoloženi dizač Marija Miljević doprinela je sa tri poena.

U poraženom sastavu nijedna igračica nije došla do dvocifrenog učinka. Očajan prolaz u napadu imale su Nikolina Lukić i Anet Barbara Benitez. Kubanka je završila obračun sa samo pet poena – sa takvim učinkom korektora ekipa nije mogla ničemu da se nada.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka