Pratite nas

Odbojka

Jedinstvo i Zvezda kao furije

jedinstvo sp1

Dva meča 17. kola Superlige, dve igre mačke i miša. Jedinstvo i Crvena zvezda su ekspresno, maksimalnim rezultatima upisali nove pobede.

Jedinstvo je kao gost savladalo Inđiju sa 3:0 (25:17, 25:18, 25: ).

Liderke na tabeli su igrale maksimalno ozbiljno od prvog do poslednjeg poena, njihov trijumf ni u jednom momentu se nije dovodio u pitanje. Pazovčanke su u prvom setu rano napravile osetnu prednost (13:6) i rutinski je sačuvale do 25. poena.

U drugom delu Inđija je držala korak do 14:16, da bi onda Jedinstvo dodalo gas i pobeglo do 22:15, što je bila nedostižna razlika za domaći sastav. Treći set najlakši za gošće. Brzi beg na 9:6 pa 17:7 i siguran korak do pobede.

Najefikasnija u timu Jedinstva bila je Branka Tica sa deset poena, pratile su je Irina Milanović sa devet i Veronika Đokić sa sedam. Kod Inđije istakla se Danijela Andrić sa osam poena.

Zvezda je bila jednako ekspeditivna, mada se drugo nije ni očekivalo, jer je s druge strane mreže bio Klek, poslednjeplasirani tim na tabeli – 3:0 (25:10, 25:14, 25:16).

U prvom setu Zvezda je posle 6:5 napravila seriju do 13:5 i time je ubila svaki otpor Kleka. Drugi set, ali stara priča: crveno-bele su stekle 6:2, pa 11:3, razlika je samo rasla do kraja seta.

Najviše poena gošće su osvojile u poslednjem setu, ali daleko od toga da su ugrozile pobedu Zvezde. Klek se držao do 8:8, ali serija crveno-belih od 7:1 napravila je distancu na semaforu i omogućila domaćem sastavu put do maksimalnog trijumfa.

Nevena Šajić sa 15 poena je prednjačila u sastavu Zvezde, Isidora Rodić je dodala 12, a Milica Milunović osam. Kod Kleka Milica Vidačić je bila najuspešnija sa sedam poena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka