Pratite nas

Odbojka

Jedinstvo grabi ka finalu

Nije baš da Srbija može da se pohvali kako u klupskom sportu ima finaliste evropskih takmičenja, ne mogu to (još) za sebe da kažu odbojkašice Jedinstva, mada su posle prvog polufinalnog meča bliže borbi za trofej Kupa izazivača od Lugoža.

Devojke Jova Cakovića su dobile 3:2 (25:21, 21:25, 17:25, 26:16 i 15:8) susret krcat usponima i padovima i na kraju publicu u Staroj Pazovi obezbedile ugodno veče. Ovaj rezultat greje nadu uoči drugog susreta istih timova u Rumuniji.

Srpskom predstavniku će na tom duelu za plasman u finale biti neophodan sledeći scenario: bilo koja pobeda (3:0, 3:1 ili 3:2), odnosno makar dva osvojena seta kako bi se, u slučaju trijumfa Lugoža, igrao zlatni set. Makar da se na taj način stigne do završnog stepenika, samo da se na njega popne.

Odluka je i ove srede pala u poslednjoj deonici, kad je do izražaja došao blok domaćeg tima. Inače, sjajan tokom polufinala, jer su na taj način Plave osvojile 13 poena.

Najefikasnija igračica utakmice bila je fenomenalna Branka Tica (33), pratila ju je Isidora Kockarević (19), dok je u poraženom timu Jelisaveta Ruban brojala do 23. Tanja Grbić je na suprotnoj strani osvojila samo jedan za tim čiji je libero nekadašnja reprezentativka Srbije Silvija Popović. Revanš je već naredne srede u Rumuniji.

Pobednik ovog dvomeča će verovatno na megdan italijanskom Kjeriju, koji je slavljem u Nemačkoj, nad Zul Turingemom 3:0 (25:17, 25:17, 25:17) pred revanš u Torinu, ali bi posle ovog rezultata to trebalo da bude samo formalnost za ekipu. U poraženom sastavu igrale su Srpkinje Anica Kutlešić (pet poena) i Jelena Delić (jedan).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka