Pratite nas

Fudbal

Javni servis razbesneo srpske fudbalerke, posebno Jovanu Damnjanović

Radio-televizija Srbije, javni servis svih građana, žestoko se zamerio srpskim fudbalerkama i generalno sportistkinjama i svim damama u zemlji. Na nacionalnom Dnevniku nisu propustili priliku da objave da će po odluci Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije sutra biti dodeljene Zlatne lopte najboljem fudbaleru u 2021. godini Dušanu Tadiću, najboljem treneru Draganu Stojkoviću Piksiju, kao i specijalno priznanje Zlatni gol, koji će otići u ruke Aleksandra Mitrovića.

Na RTS-u, međutim, ni rečju nisu pomenuli dobitnicu Zlatne lopte u konkurenciji dama, najbolju srpsku fudbaleru u 2021. godini, Jelenu Čanković.

SportFem je prvi pisao o tome da je fudbalerka švedskog Rozengarda dobitnica prestižnog priznanja.

Mnogi gleodaci, tj. gledateljke, burno su reagovali, ali najveću pažnju privukao je komentar napadačice Bajerna iz Minhena Jovane Damnjanović. Ona je na društvenim mrežama otvoreno i bez okolišanja poručila da bi urednike sportskog programa na RTS-u trebalo ba bude sramota zbog otvorene diskriminacije žena.

„RTS – vaše pravo da ne znate ništa. Dnevnik RTS objavio je vest o tome ko je dobitnik Zlatne lopte u muškoj konkurenciji, strelac Zlatnog gola, ime najboljeg trenera… O najboljoj fudbalerki ni reč, čak ni ime i prezime. I mi sada treba da pričamo o jednakosti i ravnopravnosti. Sram vas bilo RTS sport“, napisala je Jovana na Instagramu.

Mnoge fudbalerke su „lajkovale“ ili podelile Jovaninu objavu jasno stavljajući do znanja da dele njeno mišljenje i da ih je izveštavanje Javnog servisa i te kako zabolelo.Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal