Pratite nas

Miks

Japanski sindikat lekara traži održavanje OI bez publike

Japanski sindikat lekara saopštio je da se zalaže za održavanje Olimpijskih igara u Tokiju bez prisustva publike, usled pandemije korona virusa. Deset japanskih oblasti, uključujući i Tokio, nalazi se u vanrednom stanju zbog rasta broja zaraženih korona virusom, a očekuje se da japanska vlada te mere produži u petak.

Manji sindikat zdravstvenih radnika, koji okuplja 130 članova, danas je pozvao na otkazivanje Igara, upozoravajući da bi moglo doći do „katastrofe“.

Prema brojnim anketama japanski građani se u velikoj meri protive održavanju takmičenja, koje bi trebalo da traje od 23. jula do 8. avgusta.

Lekarski sindikat Tokija, koji ima više od 20.000 članova, nije zatražio njihovo otkazivanje, ali je predsednik te organizacije rekao da bi „minimum bilo organizovanje Igara bez gledalaca“.

Ranije je doneta odluka da na Olimpijskim igrama neće prisustvovati gledaoci iz inostranstva, a to će biti prvi put u istoriji igara.

Konačna odluka o prisustvu domaće publike očekuje se u junu.

Iz sindikata lekara pozvali su japansku vladu da odmah preduzme oštrije mere u borbi protiv korona virusa, uz ocenu da je to „poslednja šansa“ da se infekcija stavi pod kontrolu pre Olimpijskih igara.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks