Pratite nas

Košarka

Janković: Najveća očekivanja; Dugalić: Srećna sam što sam sa ekipom

anđela dugalić
Anđela Dugalić (Foto: Košarkaški savez Srbije)

Košarkašica Srbije Maša Janković izjavila je da ima najveća očekivanja od Evropskog prvenstva, koje u četvrtak počinje u Španiji i Francuskoj.

Izabranice Marine Maljković od juče su u Valensiji, gde će 17. juna početi odbranu bronzane medalje osvojene pre dve godine na Evrobasketu u Beogradu.

Dobra je atmosfera među igračima, stalno se družimo. Čekamo prvu utakmicu, da vdiimo kako ćemo početi. Očekivanja su najveća, nadam se da ćemo da osvojimo Evropsko prvenstvo“, rekla je Janković u izjavi dostavljenoj medijima.

Čađo: Borbenost najjača strana; Škorić: Nadam se da ćemo uživati

Najmlađa u timu Anđela Dugalić ističe da je zadovoljna što ima priliku da bude sa timom u Valensiji.

Srećna sam i drago mi je što sam ovde sa ekipom. Juče smo imali šuterski trening, u sali he bilo vruće, ali smo sve odradili kako treba. Svi smo zajedno, super se družimo„, rekla je Dugalić.

Selektorka Maljković na put je povela 14 igračica, od kojih će dve morati da se vrate u Beograd posle PCR testiranja, a pre tehničkog sastanka u sredu.

Srpski tim takmičenje u grupi B u La Fonteti otvara u četvrtak 17. juna, prvi rival biće selekcija Italije, u 18 časova.

Preostale duele u grupi igraće u matine terminu od 12 časova, u petak 18. juna protiv Grčke, odnosno u nedelju 20. juna protiv Crne Gore.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka