Pratite nas

Ostali Sportovi

Ivana zdrava i spremna: Tokio je vrhunac karijere

ivana španović hvata zalet za Tokio
(Foto: Starsport)

Zdrava je i motivisana do neba da napadne zlato u Tokiju!

Tako bi glasio kratki osvrt na trenutno stanje i raspoloženje Ivane Španović, koja u Dubaiju hvata zalet za nastavak atletske sezone. Ona je zalečila povredu zbog koje nije mogla na Evropsko prvenstvo, ali je sve sada podredila glavnom cilju za 2021. godinu – zlato na Olimpijskim igrama.
Veoma sad zadovoljna svim što smo do sada uradili na pripremama i prilično sam nestrpljiva da konačno krenem sa sezonom“, počela je Španovićeva konferenciju za medije iz Dubaija.

Ona je objavila kako će joj izgledati „red vožnje“ do Tokija.
Takmičnje sa kojeg bi trebalo da krenem je 22. maja u Grčkoj, što me prilično da raduje jer bi trebalo da to bude takmičenje priprema za prvi miting Dijamantske lige u Rimu 4. juna. Imaću tri do pet mitinga do Olimpijskih igrara. Po starom dobrom običaju podižemo formu kako smo to radili svih ovih godina„.

Kod Ivane ne postoji ni trunka dileme, zna se šta je najvažnije u ovoj godini.
Svi se spremamo samo za Tokio. NIsmo mnogo odstupili od priprema za Olimpijske igre, sve što radimo služi tom cilju da ja na tom takmičenju budem na mom nivou da skočim 7,10-7,15, jer sve ispod toga nije dovoljno za zlato„.

Sa prethodnih igara iz Rija 2016. godine Španovićeva je Srbiji donela bronzu, sada je iskreno objasnila da na takmičenja nikada i ne ide bez želje da ostvari uspeh.
Ja sam neko ko oduvek ima realne ambicije, za to što se spremam su uvek bila potrvda rezultati. Nisam neko ko se takmiči da bi se takmičio, uz dužno poštovanje prema koleginicama bitno je uvek znati za šta se spremate i gde vam je mesto. Retko kada bih otišla na takmičlenje kada nisam spremna. Ja nemam šta da lažem ni sebe  ni druge, uvek se videlo koje su mi ambicije i apetiti. Prevazišla sam podijum kao mesto gde želim da se pojavim  zanimaju me samo prvo mesto i rekordi ta borba me kali kao sportistu u mentalnom i atletskom smislu“.

Odgovorila je Ivana i na spekulacije da će se povući iz atletike nakon Igara u Tokiju.
Dok sam sposobna da skačem na nivou koji podrazumeva da sam među najboljima i da mogu da odem na takmičenje najavljujući pohod na zlato ja ću to da radim. Dokle god sam zdrava i sposobna da se takmičim na tom nivou ja ću biti tu. Tokio je vrhunac 20- godišnjeg rada, znanja, iskustva, mog i Goranovog kao trenera. Beograd je tema sama za sebe jer se tako veliko takmičenje održava u mestu gde sam skočila 7,24 tako da cilj je da se što više približim tom rekordu„, poručila je Ivana Španović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi