Pratite nas

Atletika

Ivana Vuleta: Plašila sam se nastupa u Beogradu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta kaže da se pribojavala nastupa u Beogradu na prvenstvu Srbije, koje je ujedno priprema za Svetsko dvoransko prvenstvo koje nas sredinom marta očekuje u Areni.

Jedna od najboljih svetskih skakačica u dalj trijumfovala je skokom od 6,85 metara i za 15 centimetara nadmašila najbolji rezultat na planeti ove godine.

Pre takmičenja u dvorani na Banjici u Beogradu Ivana je sa trenerom Goranom Obradovićem boravila na dvoipomesečnim pripremama u Dubaiju. Članica Atletskog kluba Vojvodina objašnjava da se iz dva razloga posebno pribojavala nastupa u prestonici.

“Pribojavala sam se podloge, koja je kod nas u dvorani tvrda, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sam radila na malo mekšoj stazi. Takođe sam se pitala kako će se temperaturna razlika odraziti na mene. Radila sam na 30 stepeni i više. Kod kuće je hladnije. Dobro je, ipak, sve prošlo. Sada predstoje takmičenja s podlogom na daskama tokom zaleta, koja me očekuje i kod nas u Areni. Prvo je u Birmingemu 19. februara. Ovo sada sve dosta lepo izgleda. Treba pridodati daljine koje će doći i s pravom konkurencijom”, rekla je Ivana Vuleta za „Žurnal“ posle takmičenja.

Trener Goran Obradović je najavio da bi bio zadovoljan da njegova učenica počne s daljinama između 6,70 i 6,80 metara na narednom takmičenju.

“Presrećan sam što se tiče rezultata. Treba imati u vidu da je koristila, kao i uvek, kraći zalet na početku sezone od 16 koraka, a pun je 18. Tehnički je odradila sve korektno, ali nije na vrhunskom nivou, kakav bi trebalo da bude i kakav će biti uoči Prenstva sveta u Areni, gde brani zlatnu medalju s Prvenstva sveta u Birmingemu 2018”,  rekao je trener Obradović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika