Pratite nas

Atletika

Ivana Vuleta: E, sad idem po olimpijsko zlato!

Sledeći cilj je da napadnem zlatno na Olimpijskim igrama, poručila je Ivana Vuleta dok je još sređivala utiske posle veličanstvene pobede na dvoranskom Svetskom prvenstvu u beogradskoj Areni. Rođena Zrenjaninka odbranila je svetsku titulu osvojenu prethodno u Birmingemu, ali je priznala da zbog treme, očekivanja domaće publike i njene silne želje da obraduje navijače u Areni, nikad nije osećala veći pritisak.

Koliko je Ivana šampion možda još bolje od samog rezultata govori upravo rečenica kojom je završila obraćanje medijima i javnosti, a ujedno poslala jasnu poruku svim rivalkama – „sledeći cilj je olimpijsko zlato“.

„Nije bio nimalo lak zadatak. Ipak, kad se borite pred domaćom publikom to dodatno stvara i povećava očekivanja. Ja sam bila spremna i za dalje skokove. Važno je da sam proizvela taj koji je bio dovoljan da odbranim titulu svetske prvakinje. Mnogo sam ponosna, presrećna sam što sam doprinela da ovo svetsko prvenstvo bude jedno od najboljih.“

Zanimljivo je da je Ivana posle takmičenja u Beogradu otkrila da nije bila na svom vrhuncu, štaviše nekoliko je detalja kojima nije bila zadovoljna, ali je u dogovoru sa trenerom Goranom Obradovićem odigrala taktički savršeno.

„Samo Goran i ja znamo za šta sam bila spremna i kako su izgledali poslednji treninzi. U momentima kada ne može sve da se izvede na način na koji mi želimo onda moramo da se hvatamo za ono što ja sigurno mogu. Bilo je u stilu ajde da napravim taj jedan siguran skok preko sedam metara koji će biti dovoljno za zlatnu medalju. Nisam uspela neke tehničke stvari da ispoštujem, ali teško je bilo… Koliko god sam pokušavala da ne upijam energiju iz Arene, stvarno su mi se tresle noge.“

Najbolja srpska atletičarka već je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu 2017. takođe u Areni.

„Znala sam šta me čeka posle EP koje je bilo u Beogradu pre pet godina, da će biti još uzbuljivije i bilo je. Htela sam da se fokusiram na to, ali nisam mogla da ostanem imuna na celu Arenu koja navija. Želela sam da uživam i u tome. Tehnički je moglo bolje, ali bitno je da sam odbranila titulu. Prva sam Evropljanke koja je to uspela. Hvala svima na podršci, sigurna sam da ćemo ovako nešto ponovo doživeti. A što se mene tiče, sledeći cilj je osvajanje zlatna na Olimpijskim igrama u Parizu“, poručila je Ivana Vuleta.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika