Pratite nas

Atletika

Ivana Španović zvanično osma na OI u Londonu 2012.

Međunarodni olimpijski komitet zvanično je obavestio Olimpijski komitet Srbije da je, nakon završenih disciplinskih postupaka protiv nekoliko finalistkinja u skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, Ivana Španović sada zvanično ostvarila osmo mesto na ovom takmičenju koje je održano pre devet godina.

Ivana Španović prvobitno je takmičenje završila na 11. mestu, međutim naknadnom proverom, ustanovljeno je da je više takmičarki koristilo doping sredstva.

Ova informacija došla je nakon odluka koje je donela Disciplinska komisija Međunarodnog olimpijskog komiteta da čak tri takmičarke u ovoj disciplini budu diskvalifikovane. Međunarodni olimpijski komitet suspendovao je takmičarke Inetu Radevič iz Letonije, Anu Nazarovu iz Ruske Federacije i Natašu Mirončik iz Belorusije, a ove odluke potvrdila je i Međunarodna atletska federacija.

Naša najbolja atletičarka je do sada učestvovala na četiri izdanja Olimpijskih igara, počevši od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, a svoj najbolji rezultat na ovim takmičenjima ostvarila je 2016. godine u Riju osvajanjem bronzane medalje.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika