Pratite nas

Atletika

Ivana Španović hvata zalet za Tokio

ivana španović hvata zalet za Tokio

Najuspešnija srpska atletičarka Ivana Španović hvata zalet za Olimpijske igre u Tokiju.  Ona je nastupila na mitingu u Novom Sadu i tako počela sezonu na otvorenom. Skočila je udalj 6.73m u šestoj seriji, uz još 6.72, u prvoj, pa 6. 69 u trećoj. Ovi skokovi pokazuju da je Ivana apsolutno spremna da napravi rezultate mnogo bolje od ostvarenih.

„Uradili smo trening takmičenje. Doslovno smo ujutru odlučili da učestvujemo, jer je u planu treninga bilo da skače iz skraćenog zaleta, sa 16 koraka. Međunaroni početak sezone biće u Atini 26. maja“, rekao je Ivanin trener, Goran Obradović.

Prvi put ove sezone skakala je i atletičarka Vojvodine Milica Gardašević. Iz njenog tima poručuju da će tek ostvarivati dobre rezultate:

„S pola zaleta, iz 10 koraka, skočila je 6, 30m. S obzirom na to da nije uhvatila dasku, jasno je da može daleko bolje“, najavio je trener Gardaševićeve, Marko Milinkov.

Milica nije bila jedina Markova učenica koja je skakala na mitingu u Novom Sadu. Svoju spremnost je pokazala i Sara Lukić koja trenirua u Beogradskom atletskom klubu. Ona je letela do 6m iz 16 koraka.

Inače, 16 koraka je do sada bio ceo zalet, ali će ga ubuduće produžiti na 18.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika