Pratite nas

Atletika

Ivana predstavila maskote za SP u Beogradu

Jedna od najboljih srpskih atletičarki svih vremena Ivana Španović predstavila je maskote za Svetsko prvenstvo u dvorani, koje će biti održano u Beogradu u martu sledeće godine.

Za maskote su izabrane Malina Li i Šljivan Iv, a Ivana se fotografisala sa njima.

Čuvena skakačica udalj biće predvodnik našeg nacionalnog tima na šampionatu u beogradskoj Areni.

Beograd je 2017. godine bio domaćin Evropskog prvenstva u dvorani, koje je bilo i najbolja preporuka da Svetska atletska federacija pre dve godine u Monte Karlu našem glavnom gradu dodeli domaćinstvo Svetskog dvoranog prvenstva 2022.

Selektor srpskog nacionalnog tima Edin Zuković pamti detalje tog šampionata i nada se da će atmosfera ponovo biti kao kad je Ivana Španović pre četiri godine osvojila zlato.

„Po oceni ljudi iz Evropske i Svetske atletike, to je bilo najbolje organizovano takmicenje ikada. Najjači utisak ostavila je prepuna Beogradska arena i 12.000 gledalaca koji su burno proslavili zlatnu medalju Ivane Španović, njen lični i jedan od najboljih svetskih rezultata u skoku udalj u dvorani ikada od 7,24 metara. Želimo da Ivana narednog marta ponovi daljine iz 2017. godine“, istakao je Zuković.

Srbija je na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu 2017. godine imala 12 predstavnika. Osim Španović, a u borbu za medalje kao finalisti ušli su još Lazar Anić u skoku udalj, Amela Terzić na 1.500 metara i sedmobojac Mihail Dudaš.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika