Pratite nas

Atletika

Ivana osvojila Dijamantsku ligu!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta trijumfovala je na završnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu i na najlepši mogući način završila je 2023. godinu. U ovoj kalendarskoj godini osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, a dominaciju u skoku udalj potvrdila je petim trijumfom u Dijamantskoj ligi. Skokom od 6,85 u poslednjoj seriji pokazala je i svojim protivnicama da se sve bolje nosi sa pritiskom i da s razlogom veruje da može do zlata i na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Ivana je inače imala problema sa povredom i uspela je da se izbori sa svim problemima, pa je na trijumfalan način obeležila dolazak u Sjedinjene Američke Države. Evo šta je rešla posle mitinga:

„Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo“, kazala je najbolja srpska atletičarka.

Podsetimo, Ivana Vuleta je prethodno osvajala Dijamatsku ligu 2016, 2017, 2021, 2022. i sada 2023. godine. Nijedna druga takmičarka u ovoj disciplini nema više od dva trijumfa.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika