Pratite nas

Atletika

Ivana: Najbolje uloge sam odigrala kad nisam imala plan B

ivana španović
Foto: facebook

Trijumfovala je Ivana Španović na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu i pokazala da podiže formu kako se bliže Olimpijske igre.

Posle pobede u Švedskoj, najbolja srpska atletičarka je napisala dugačak post na instagram u kojem je opisala svoje unutrašnje borbe kako se bliži Tokio.

“Uzeta mera skoku od 6,88 metara sinoć u Stokholmu. U minusu 2,4 sa vetrom, u plusu 2,4 u kilogramima, ali dovoljno za pobedu”, pisala je Ivana.

Trijumf Ivane Španović na mitingu u Stokholmu

I nastavila detaljno da opisuje kako se oseća.

Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao senke pod reflektorima na zaletištu. Moj cilj i ja. Stojimo jedan naspram drugog. Šest pokušaja od 60 sekundi da odigraš svoju najbolju ulogu pred oštrim sudom sudija. Crvena zastavica – moji strahovi, prestup – kritike, buka sa tribina – izmišljeni neprijatelj. Koliko si spreman na muk iz publike ili prestup? Najbolje uloge odigrala sam kad nisam imala plan B. I kada padam, volim da padam unapred, jer onda barem vidim gde ću pasti. Ne dugujem nikome ništa. Zapravo, ono što sledi dugujem samoj sebi. Zalećem se ka cilju iz punog zaleta pa šta bude. Znam samo da me nepoznato nije nikada izneverilo“, zaključila je u objavi Ivana Španović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika