Pratite nas

Atletika

Ivana leti ka trećem zlatu u dvorani

Imaće Srbija 12 predstavnika na dvoranskom Evropskom prvenstvu u atletici. Imaće i čemu da se nada, jer iako rovita, naša najpoznatija takmičarka, Ivana Vuleta, putuje u Tursku i biće adut u skoku udalj.

Prvenstvo je na programu od 2. do 5. marta, a našu državu će predstavljati: Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac i (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Elzan Bibić (3000 m), Anja Lukić (60 m prepone), Luka Trgovčević (60 m prepone) i Milana Tirnanić (60 m).

Dobra vest je što je Vuleta spremna za ovo takmičenje, jer se prošle sedmice, na Prvenstvu Srbije (kad je pobedila Milica Gardašević), povukla posle tri serije, jer je osetila blagi bol. Ivana brani zlato osvojeno prošle godine u Beogradu, njeno drugo na Prvenstvima Evrope u dvorani posle onog u Birmingemu, 2018.

Od mlađe garde možda najveće šanse da se domogne medalje ima talentovana Angelina Topić, ćerka legendarnog Dragutina, koja je više puta rušila državne rekorde, a pre mesec dana sa nepunih 18 godina preskočila lestvicu postavljenu na 1,94 m i tako postavila novi nacionalni rekord.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika