Pratite nas

Atletika

Ivana i Armin najbolji u poslednje dve godine

Istorija srpske atletike zlatnim slovima biće ispisana na stranicama koje budu oslikavale takmičarske sezone 2021. i 2022. Kao nikada do sada zabeležen je rezultatski bum, padali su rekordi, nizale se medalje, magija srpskih asova na bojnim poljima “kraljice sportova” širom meridijana jačala je iz meseca u mesec i odašiljala nam pozitivne vesti o uspesima srpske atletike kojom se ponosimo.

Svu rezultatsku raskoš koju smo doživeli od naših atletskih vedeta dodatno je obogatio najveći sportski događaj ikada održan u našoj prestonici, Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani koje je dobilo najviše ocene I proglašeno za najuspešnije ikada.

Tokom tri dana uzbudljive akcije u Beogradu, u Srbiji, od 18. do 20. marta, takmičilo se 129 ekipa, a u finale su se plasirali sportisti iz 59 zemalja (57 zemalja se borilo za medalje u 2017. godini). Postavljeno je sedam rekorda šampionata i 17 rekorda regionalnih asocijacija. Ukupno 31 zemlja osvojila je medalje, od kojih je 20 osvojilo zlato, uključujući i naciju domaćina.

Prvi deo programa dodeljene su plakete najuspešnijim atletičarima za 2021. godinu:

-najuspešnija mlađa pionirka Vasiljković Tara

–najuspešniji mlađi pionir Kostić Sergej

-najuspešniji stariji pionir Sekulić Gregor

-najuspešnija starija pionirka Murić Saima

-najuspešnija mlađa juniorka Vilagoš Adriana

-najuspešniji mlađi junior Stranić Jovan

-najuspešnija starija juniorka Ilić Ivana

-najuspešniji stariji junior Tomić Aleksa

–najuspešnija mlađa seniorka Lukić Anja

–najuspešniji mlađi senior Bibić Elzan

–najuspešniji senior Sinančević Armin

-najuspešnija seniorka Vuleta ivana

Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najuspešniji atletski klub proglašen je AK Crvena Zvezda Beograd.

Nakon prvog dela programa, kratko smo se prisetili svega što je obeležilo 2022. godinu, a posebno najvećeg atletskog dogadjaja u istoriji Srbije – Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22. Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković se obratio prisutnima nakon što je pušten video sa Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu 2022. godine. Emocije su ga ponele, pa je nakon toga održao iskren govor, u kojem je apelovao na finansijsku pomoć srpskoj atletici, kako bi se nastavilo sa još boljim rezultatima.

„Mnogo mi je teško da pričam, jer i sami vidite, ovo je bio najveći sportski događaj u istoriji Srbije, nikada veći događaj nije bio na teritoriji Srbije, bilo je 130 zemalja sveta, 100 zemalja je otkupilo direktan prenos, a u odloženom prenosu je gledao ceo svet, imali smo tri svetska rekorda, pre toga smo imali dvoranski miting u Beogradu nedelju dana ranije, gde smo takođe imali svetski rekord. Srbija je tih dana bila sportski centar sveta. Engleski komentator je na kraju rekao, čuli ste i sami. Engleski komentator, a oni traže dlaku u jajetu, ali ovde nisu imali šta da kažu. Nažalost, u Srbiji to nije prošlo onako kako smo očekivali„, rekao je Branković

Za sam kraj dodeljene su plakete najuspešnijima u 2022. godini i to po kategorijama:

-najuspešnija mlađa pionirka Stošić Jana

–najuspešniji mlađi pionir Radisavljević Andreja

-najuspešniji stariji pionir Ćatović Aldin

-najuspešnija starija pionirka Rajić Maša

-najuspešnija mlađa juniorka Topić Angelina

-najuspešniji mlađi junior Nisić Miloš

-najuspešnija starija juniorka Vilagoš Adriana

-najuspešniji stariji junior Vidojković Bogdan

–najuspešnija mlađa seniorka Bukvić Marija

–najuspešniji mlađi senior Kijanović Boško

–najuspešniji senior Sinančević Armin

-najuspešnija seniorka Vuleta Ivana

Za najuspešnijeg trenera plaketu je dobio Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najuspešniji atletski klub proglašen je AK Vojvodina, Novi Sad.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika