Pratite nas

Tenis

ITF: Hopman kup se od naredne godine igra u Nici

Takmičenje Hopman kup u kome učestvuju mešoviti parovi igraće se od naredne godine u Nici, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF), prenosi AP.

Za svaku selekciju će nastupiti po jedan teniser i teniserka. Oni će odigrati po jedan meč u singlu, a zatim i jedan u mešovitom dublu„, saopštila je ITF.

Organizator takmičenja će biti Teniski klub Nica, a mečevi će naredne godine biti odigrani od 19. do 23. jula. ITF je naveo da će Nica biti domaćin Hopman kupa do 2027. godine. U saopštenju se navodi da će u naredne dve godine učestvovati šest ekipa, a od 2025. format će se proširiti na osam reprezentacija.

Hopman kup je poslednji put održan 2019. godine u Pertu, a takmičenje je prvi put odigrano 1989. Jugoslavija je ovo takmičenje osvojila 1991. godine, a tada su nastupili Monika Seleš i Goran Prpić.

Srbija je dva puta osvojila drugo mesto na Hopman kupu. Naša selekcija je 2008. godine poražena u finalu od selekcije SAD-a 2:1, a igrali su Jelena Janković i Novak Đoković. Za Srbiju su 2013. nastupili Đoković i Ana Ivanović, a naši teniseri su ovog puta izgubili u finalu od Španije 2:1.

Pobednik Hopman kupa 2019. bila je selekcija Švajcarske.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis