Pratite nas

Odbojka

Italijani podelili odbojkašice: Jedan tim za OI, drugi tim za Ligu nacija

odbojkašice italija
Odbojkašice Italije (Foto: cev)

Pakleno leto čeka odbojkašice, pogotovo sa Starog kontinenta. Od juna do kraja avgusta gotovo da neće imati predaha.

Najpre će igrati Ligu nacija, potom Olimpijske igre i na kraju Evropsko prvenstvo. Što bi se reklo, ko preživi – pričaće.

Italijani su zbog tako paklenog kalendara rešili da žrtvuju jedno takmičenje, uslovno rečeno. Selektor Davide Macanti napravio je – dve reprezentacije. Jednu koja će igrati Ligu nacija i drugu za Olimpijske igre. A, naknadno će videti da li će praviti neke izmene za Evropsko prvenstvo.

Bila je ovo teška sezona, igračice su umorne, neke nisu još skroz zalečile povrede… Odlučio sam se na ovakav potez pre svega gledajući mentalnu snagu devojaka, koje će morati ponovo u „mehur“, a neke ga gotovo nisu ni napuštale, kao odbojkašice Koneljana. Jeste, s druge strane, problem što neće igrati Ligu nacija, pa će im nedostajati jakih utakmica“, ocenio je Macanti.

Na spisku za OI, koji nas više zanima, nalaze se: Alesija Oro (Monca), Ofelija Malinov (Skandići), Đulija Đenari (Koneljano), Paola Egonu (Koneljano), Kristina Ćirićela (Novara), Ana Danezi (Monca), Sara Far (Koneljano), Rafaela Foli (Koneljano), Indre Sorokaite (Tojota), Alesija Đenari (Busto Arsicio), Katerina Boseti (Novara), Elena Pjetrini (Skandići), Mirijan Sila (Koneljano).

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka