Pratite nas

Miks

Institut za ženski sport proslavio Svetski dan devojčica

institut

Proslavljamo Svetski dan devojčica uz činjenicu da Institut za ženski sport svakoga dana raste, što govori kolika je potreba da devojčice dobiju šansu da se bave sportom”, poručila je Marina Maljković, idejni tvorac Instituta i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Kako je saopšteno, više od 50 sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da besplatno pohađaju 14 škola sportova u 12 gradova u Srbiji.

Samo u prethodnih mesec dana proširili smo škole sportova u još dva grada i sada sa nama vežba preko 1.000 devojčica“, izjavila Maljković.

Na Međunarodni dan devojčica Maljković je pozvala roditelje da dođu i upišu svoje devojčice u besplatne škole sporta , jer kako kaže, najveća prednost u bavljenju sportom kod dece u odnosu na odrasle je u tome što kada deca počnu da se bave sportom kao mala, mnogo je veća verovatnoća da neće napustiti sportske aktivnosti i da će ostati aktivni i kada odrastu.

Besplatne škole sportova koje smo razvili pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Naša misija je da napravimo pozitivnu razliku u budućem razvoju devojčica u našoj zemlji. Bez obzira da li im je potrebna motivacija da se bave sportom ili mogućnosti da pohađaju škole sporta, sa timom vrhunskih sportskih stručnjaka pomažemo devojčicama da zavole sport i omogućavamo im jednake uslove da budu fizički aktivne. Kroz sistem besplatnih škola sportova omogućavamo devojčicama u Srbiji da budu fizički aktivne i da njihov talenat prepoznaju naši najveći stručnjaci“, dodala je Maljković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks