Pratite nas

Ostali Sportovi

Institut za ženski sport otvorio školu sportskog penjanja u Petrovcu na Mlavi

Institut za ženski sport čini sve kako bi se što veći broj devojčica u Srbiji  bavio sportom! Oni su u nekoliko gradova u Srbiji: Beogradu, Aranđelovcu, Kikindi, Ivanjici, Vršcu i Požarevcu otvorili besplatne škole košarke, rukometa, karatea, streljaštva, odbojke, atletike, ritmičke gimnastike…

Počasni predsednik Instituta za ženski sport i narodni poslanik Boris Bursać bio je danas u Petrovcu na Mlavi gde je otvorio besplatnu školu sportskog penjanja za devojčice uzrasta od 5 do 14 godina.

Boris Bursać

Obišli smo Petrovac na Mlavi, inače opštinu koja je naš partner u ovom projektu.  Pored škole atletike i košarke, koje su u punom jeklu, otvorili smo i školu sportskog penjanje. Devojčice su bile oduševljene šansom koju su dobile. Podelili smo im im diplome, a one su se divno zabavile. Naš cilj je da devojčice usmerimo ka sportu i zdravom načinu života, a da ih barem za vreme tih treninga odvojimo od kompjutera i telefona “, kaže Bursać za SportFem.

On smatra da su besplatne škole sporta najbolje ulaganje za budućnost.

Popularizacijom ženskog sporta usmerićemo mlade devojke ka zdravom životu. Ona će izrasti u kvalitetne sportistkinje koje će nam jednog dana donositi medalje. Zbog njih ćemo sigurno biti ponosni!”

Bursać je sa koleginicama Anom Miljanić i Jelenom Pavićević obišao i Požarevac gde besplatna škola rukometa radi već neko vreme.

Inače, Marina Maljković, proslavljeni košarkaški stručnjak idejni je tvorac Instituta za ženski sport i projekata koje oni sprovode.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi