Pratite nas

Sportovi u vodi

I Hrvatska ubedljiva protiv srpskih juniorki

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Srpske juniorke su poražene i u poslednjoj utakmici u grupi na Svetskom prvenstvu Beogradu. Potpuno zasluženo je pobedila Hrvatska – 18:7 (5:1, 2:3, 5:1 ,6:2). U četvrtak će Srbija u razigravanju za plasman od 13. do 16. mesta igrati u 13.30 protiv Južne Afrike.

Nije bilo ni trunke sumnje po pitanju pobednika meča. Hrvatska je mnogo bolje počela i trener Srbije Ivana Ćorović je već posle pet minuta zatražila tajm aut. Srbija je bila u minusu 5:1. U drugih osam minuta domaćin prvenstva je odigrao najbolji deo. Serijom golova Lujićeve i Lukićeve razlika je smanjena na dva gola ali je do poluvremena Hrvatska golom najbolje igračice Butićeve povećala prednost.

Posle velikog odmora Hrvatska se razgrala, dominirala u obe četvrtine. U trećoj je ušla u seriju od pet golova koju je prekinula najbolja srpska igačica Lujićeva. Pred poslednju četvrtinu imala je Hrvatska ogromnu prednost 12:5. U završnih osam minuta posle gola Lukićeve, Jovana Todorovski je parabolom postigla sedmi gol za Srbiju. Ispostavilo se bio je to poslednji pogodak srpskog sastava a razigrane igračice Hrvatske su u narednih pet minuta šest puta pogodile mrežu Dulićeve za ubedljiv i zaslužen trijumf.

Golove za Srbiju su postigle Lujić 4, Lukić 3 i Todorvski 1.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi