Pratite nas

Atletika

Hrvatsku olimpijsku šampionku iz Rija trener izdao u zadnji čas

Hrvatsku olimpijsku šampionku iz Rija trener izdao u zadnji čas

Hrvatica Sara Kolak braniće zlatnu olimpijsku medalju osvojenu pre pet godina u Rio de Žaneiru, ali na opšte iznenađenje ona u Tokiju neće imati pomoć trenera Andreasa Torkildsena.

Legendarni Norvežanin, dvostruki olimpijski šampion iz Atina 2004. i Pekinga 2008, jednostavno je u poslednji čas odustao od puta u Japan i to zbog straha od korona virusa!

“Otkazao je put, jer ne želi da rizikuje svoje zdravlje, to je njegova zvanični razlog. Niko to nije očekivao, ni ja, ni Olimpijski komitet Hrvatske, ni Atletski savez Hrvatske, ali šta da radim? Plan se neće promeniti zbog toga. Ja svejedno idem u Tokio, idem da se borim i takmičim s njim ili bez njega. Stvarno sad neću trošiti vreme i energiju na to hoće li trener putovati ili ne. Ja idem po svoj najbolji rezultat i to je sve što imam da kažem”, naizgled vrlo mirno je Kolakova prihvatila šokantnu odluku Torkildsena.

Sara je pre pet godina u Riju ostvarila jedan od najsenzacionalnijih rezultata, a koplje je bacila 66,18 metara. Od tada je popravila svoj rekord.

Zbog toga Kolakova ima razloga za optimizam. Kvalifikacije u bacanju koplja, disciplini u kojoj će se takmičiti i naša Marija Vučenović, na programu su 3. avgusta, a finale tri dana kasnije.

“Nastupiću sa istim planom kao u Riju, odradiću treninge, zatim kvalifikacije i onda ću se, nadam se, spremati za finale. Idem korak po korak, dan za dan”, rekla je Kolak.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika