Pratite nas

Miks

Hokejašice pišu istoriju: Prvi put na Svetskom prvenstvu

Foto: Uroš Brestovac

Beograd će od 22. do 25. marta biti domaćini Svetskog prvenstva u hokeju na ledu u konkurenciji dama u „B“ grupi divizije tri. Samo učešće na ovom svetskom šampionatu biće upisano zlatnim slovima u istoriji našeg ženskog hokeja na ledu s obzirom na to da će ova generacija hokejašica imati privilegiju da po prvi put nastupi na nekoj od planetarnih smotri u ovom sportu.

Osim naše reprezentacije, u srpskoj prestonici za plasman u rang više takmičiće se seniorke Bosne i Hercegovine, Estonije i Izraela.

Odmah po dobijanju domaćinstva rukovodstvo našeg saveza sa trenerom Urošem Brestovcem prionulo je na posao, pa se krajem protekle godine naša ženska hokejaška reprezentacija u nekoliko navrata okupila i na turnirima sa timovima i selekcijama iz okruženja. Još žešćim tempom naše hokejašice nastavljaju pripreme i početkom nove, 2022. godine.

Kako se svetski šampionat približava, sve je manje mesta za kalkulacije, pa su u našem savezu odlučili da pažljivo biraju rivale za pripreme i kontrolne utakmice. Izbor je pao na renomiranu žensku ekipu slovenačke Olimpije sa kojom će 15. i 16. januara odmeriti snage u Novom Sadu ili Subotici.

Ogroman je posao pred nama. Naša reprezentacija je sastavljena od mladih devojaka iz domaćih klubova i onih koje igraju u inostranim klubovima. Za sada sam zadovoljan urađenim i postignutim rezultatima na međunarodnim pripremnim utakmicama, posebno odnosom prema državnom grbu i igrom naših reprezentativki. Susret sa renomiranim Slovenkinjama će nam biti dobar reper za proveru do sada urađenog jer nam je želja da se na Svetsko prvenstvu u Beogradu preselimo u rang više, u „A“ grupu divizije tri. Uveren sam da možemo ostvariti taj cilj ali još uvek nije vreme za opuštanje. Naprotiv, treba nam još ozbiljniji rad i pre svega kontinuitet okupljanja na pripremama i igranje kontrolnih utakmica sa što kvalitetnijim timovima i selekcijama, sve do početka svetskog šampionata u Beogradu„, ističe selektor naše reprezentacije Uroš Brestovac za RT Vojvodine.

Poslednji pripremni turnir naše devojke će odigrati krajem februara, u Zagrebu ili u Sisku, a nakon toga će uslediti završne pripreme u Beogradu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks