Pratite nas

Odbojka

Gršić: Imamo pravo da napadnemo na titulu

Krajem decembra prošle godine Crvena zvezda se odlučila na veliku promenu. Dotadašnjeg trenera Aleksandra Vladisavljeva zamenio je Milan Gršić.

Mladi stručnjak, koji je tri pune sezone sa velikim uspehom vodio TENT i sa Obrenovčankama osvojio šampionsku titulu 2020. godine, već je imao prilike da radi u Zvezdi s mlađim kategorijama. Gršić je jedno vreme bio i u stručnom štabu bivšeg selektora Zorana Terzića na klupi reprezentacije Srbije.

Od dolaska na klupu seniorskog tima crveno-belih u prve tri utakmice zabeležio je dve pobede i jedan minimalan poraz u jučerašnjem derbiju sa Ubom (3:2).

„Za bilo kakvu promenu, potrebna je adaptacija. Međutim, poznajem dosta igračica i u prošlosti sam sa mnogima radio što u mlađim kategorijama, što u seniorskim selekcijama. Smatram da su devojke veliki profesionalci i da nije bilo potrebno puno vremena da se prilagodimo jedni na druge. Korona i bolest igrača nas je poprilično poremetila u prethodnom periodu. To je svakako jedan od razloga nezadovoljavajuće forme trenutno“, rekao je Gršić.

Mladi stručnjak je naglasio da u Zvezdinom timu vidi mnogo prostora za napredak.

„Ima još prostora za napredak, jer ekipa još nije došla na nivo na kojem je bila pre pauze. Nadamo se da ćemo u narednim nedeljama imati dve lakše utakmice i da ćemo taj period iskoristiti da se podignemo fizički i psihički i da se bolje uigramo. Imamo i nove igračice, a neke se vraćaju posle pauze i trudićemo se da u nastavku samo napredujemo“, istakao je Milan.

Izvesno je da će crveno-bele igrati u plej-ofu Superlige, a Gršić je poručio da njegovom timu niko ne može da oduzme pravo da sanja titulu.

„Mi imamo ekipu koja može da dođe do finala i bori se za trofej. Naravno, ne pitamo se samo mi. Po meni, prvih pet ekipa na tabeli su približnog kvaliteta i ne možemo sa sigunošću da kažemo ko će biti prvak. Svakako, kada je reč o našoj ekipi, ona poseduje kvalitet i imamo pravo da pretendujemo na najviši plasman na kraju sezone“, zaključio je strateg crveno-belih.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka