Pratite nas

Miks

Gran pri u Rušama: Arsovićeva peta, odličan rezultat Havranove

Srpske reprezentativke su ostavile vrlo dobar utisak drugog dana Gran pri turnira ISSF vazdušnim oružjem u slovenačkim Rušama.

Andrea Arsović je osvojila peto mesto vazdušnom puškom. Vredan rezultat istim oružjem postigla je naša juniorka Aleksandra Havran, iako nije stigla do finala.

Havranova je obeležila kvalifikacije, postigavši odličan rezultat 630,7 krugova – najbolji od svih 76 učesnica. Međutim, Aleksandra koja je naknadno uvrštena na spisak našeg tima, se takmičila van konkurencije za plasman u finale, s obzirom da jedna zemlja može da prijavi do tri strelkinje za borbu za medalje. Aleksandri ostvarenje u kvalifikacijama nije donelo plasman u finale, ali jeste dosta bodova koji se računaju za svetsku rang listu.

Arsovićeva je u kvalifikacijama zauzela deveto mesto, ali pošto je ispred nje, sem Havranove bila još jedna takmičarka van konkurencije, u finale je ušla kao sedmoplasirana. Inače, nekoliko strelkinja koje nisu bile u borbi za medalje je zablistalo, pa je u finale ušla i 12-plasirana Kvon (Južna Koreja).

Teodora Vukojević je završila na 24, a Sanja Vukašinović na 55.mestu.

Andrea Arsović, koja je na prošlogodišnjem Gran priju u Rušama osvojila zlato, je većim delom izjednačenog finala bila u sredini plasmana i vrlo blizu pozicije za medalje. Posle prvih pet hitaca nalazila se na petom mestu. Ubrzo je uhvatila priključak za vodećima i posle dve serije od po pet hitaca nalazila se na deobi od trećeg do petog mesta. Odlična treća serija je Andreu izbacila na treću poziciju. Međutim u četvrtoj seriji „ubila“ je dve devetke. Tako je posle 20. hica, kada ispadaju petoplasirana i šestoplasirana, pala na petu poziciju i završila takmičenje. Samo dva deseta dela kruga delila su se od četvrtoplasirane Francuskinje Ošen Miler.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks