Pratite nas

Miks

Gran Pri u Osijeku: Andrea Arsović pogodila zlato

Foto: Streljački savez Srbije

Srpski strelci su „pogodili“ jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju drugog dana Gran pri turnira vazdušnim oružjem Svetske streljačke federacije u Osijeku.

Andrea Arsović je u vrlo uzbudljivom takmičenju dama puškom stigla do zlatnog odličja. Arsovićevoj je ovo druga najsjajnija medalja vazdušnom puškom u ovogodišnjoj Gran pri seriji, posle trijumfa na turniru u Rušama prošle sedmice.

Posle šestog mesta u kvalifikacijama, prvih u polufinalnoj i finalnoj grupi, Arsovićeva se u meču za zlato sastala sa Francuskinjom Ošen Miler.

Duel za zlato je bio pravi triler. Ošen Miler je vodila 12:6 (u svakoj seriji strelac sa boljim rezultatom dobija dva poena, pobeđuje takmičar koji prvi skupi 16 poena). Ali, Arsovićeva je napravila veliki preokret, uspela da sustigne rivalku. Pobednik je rešen tek u 16. seriji. Posle 15. hica, rezultat je bio 15:15. Šesnaestim hicem, naša olimpijka je „ubila“ 10,4 kruga, samo 0,2 više od Francuskinje, i osvojila zlato trijumfom 17:15.

Mešoviti par pištoljem Brankica Zarić/Duško Petrov je osvojio srebro. U kvalifikacijama su bili šesti, u svojoj polufinalnoj grupi ubedljivo prvi, a u duelu za zlato sastali su se sa olimpijskim vicešampionima i prvacima sveta Vitalinom Bacaraškinom i Artemom Černousovim (Rusija). Petrov i Zarićeva su sjajno počeli. Posle sedam serija vodili su sa 10:4. Međutim, Rusi su uspeli da naprave veliki preokret. Bili su uspešniji u narednih šest serija, osvojili 12 poena u nizu i slavili trijumf 16:10.

Naši reprezentativci su danas zabeležili još dva plasmana u polufinala. Teodora Vukojević je podelila peto i šesto mesto u takmičenju dama puškom. Lazar Kovačević je nadmetanje muškaraca puškom završio na deobi sedme i osme pozicije.

Blizu polufinala bio je miks par pištoljem Damir Mikec i Jasmina Milovanović. Plasirali su se na deveto mesto.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks