Pratite nas

Miks

Gran pri: Srebro za srpske dame!

Poslednjeg dana Gran pri turnira Svetske streljačke federacije vazdušnim oružjem u Rušama održana su ekipna nadmetanja. Ženski tim Srbije puškom, u kome su uz iskusnu Andreu Arsović, bile juniorke Teodora Vukojević i Aleksandra Havran je osvojio srebro.

Prošle godine srpski ženski tim je u sličnom sastavu stigao do bronze na Gran priju u Rušama. Tada su u ekipi bile Arsovićeva, Vukojevićeva i Marija Malić. Aleksandra Havran je na ovogodišnjem turniru debitovala u seniorskoj reprezentaciji.

U kvalifikacijama je startovalo deset ekipa. U prvoj fazi svaka članica ekipe puca po 30 dijabola (90 po timu), a osam najboljih prolazi dalje. Srpski trio je skupio 939,9 krugova i kao drugoplasirani, iza Austrije, prošao dalje. Druga faza se sastoji od dve serije od po deset metaka. Naše takmičarke su ponovo zauzele drugo mesto, ali ovaj put prva je bila Poljska, pa su se Poljakinje i Srpkinje susrele u duelu za zlato. Članice našeg tima su u obe faze bile na ujednačenom nivou i sve tri su postigle slične rezultate, ravnopravno doprinevši uspehu.

U mečevima za medalje, kao i u pojedinačnim i miks takmičenjima, prvi se presek posle svakog hica, a tim sa boljim zbirom dobija dva poena.

Srpski trio je bolje počeo duel za zlato. Vodio je sa 2:0 i 4:2. Međutim, Poljakinje su napravile preokret i povele sa 8:4. Poljska, koja je u istom sastavu prošle godine trijumfovala u Rušama,a potom osvojila titulu prvaka Evrope, je imala prednost od 12:6. Tada je trener našeg tima Saša Iker zatražio tajm-aut, koji je urodio plodom, Srbija je smanjila na 10:12, ali Poljakinje su bile uspešnije u naredne dve serije i slavile trijumf (16:10).

Vazdušna puška, žene, medalje: 1. Poljska (Stankievič, Piotrovska, Kočanska), 2. Srbija (Arsović, Vukojević, Havran) 3. Velika Britanija (Mekintoš, Lot, Mvandumba) i Švedska (Geranson, Johanson, Karlson)

Kvalifikacije – Prva faza: 1. Austrija 941,6, 2. Srbija 939,3, 3. Švajcarska 937,1… Druga faza: 1. Poljska 630,5, 2. Srbija 627,9, 3. Austrija 626,9…

Meč za zlato: Poljska – Srbija 16:10. Mečevi za bronzu: Velika Britanija – Južna Koreja 16:12, Švedska – Austrija 16:8

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks