Pratite nas

Miks

GRAN PRI: Bronza za srpske dame

Foto: Streljački savez Srbije

Srpski strelci su sa jednom srebrnom i dve bronzane medalje stavili tačku na uspešno učešće na prvom Gran pri turniru Svetske streljačke federacije vazdušnim oružjem, završenom danas u slovenačkim Rušama.

Poslednji dan bio je rezervisan za ekipna takmičenja. Muški tim Srbije pištoljem (Mikec, Grgić,Petrov) se okitio srebrnom medaljom, a bronze su osvojili ženska ekipa puškom (Arsović, Vukojević, Malić) i muški sastav istim oružjem (Stefanović, Sebić, Kovačević).

U četvrtoj disciplini – nadmetanju dama pištoljem Srbija nije učestvovala. Podsetimo, neposredno pred put Zorana Arunović je bila pozitivna na koronavirus, tako da nismo imali kompletnu ekipu.

Gran Pri: Andrei Arsović zlato, Milovanovićeva i Grgić do bronze

U takmičenju dama puškom Srbija je učestvovala u podmlađenom sastavu. Iskusnoj olimpijki Andrei Arsović, koja je juče osvojila pojedinačno zlato, društvo su pravile mlade Teodora Vukojević i Marija Malić. Naš trio je u prvoj fazi zauzeo drugo mesto, u drugoj treću poziciju i plasirao se u duel za bronzu u kome im je rival bila Hrvatska.

Nije bilo mnogo neizvesnosti u duelu za bronzu. Hrvatska je samo u jednoj seriji bila preciznija od Srbije, pa su Arsovićeva, Malićeva i Vukojevićeva do bronze došle trijumfom 16:2.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks